Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Protests pret Kariņa valdību pulcē aptuveni 100 cilvēku

Aptuveni 100 cilvēku otrdien pulcējušies protesta akcijā pie Saeimas, ar dažādiem plakātiem un saukļiem pieprasot neapstiprināt premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (Jaunā Vienotība) veidoto valdību. Kā novēroja aģentūra LETA, protestētāju vidū arī bijušais deputāts Valdis Kalnozols, kurš strīdas ar klātesošajiem protestētājiem. Tāpat pie protestētājiem izgājis viens no parijas KPV LV līderiem Aldis Gobzems, kurš sarunājas ar klātesošajiem.

Protestētāji ieradušies ar dažādiem plakātiem. Aģentūra LETA novēroja, ka pasākumā piedalās aktīvisti ar dzeltenām vestēm un plakātiem krievu valodā. Uz viena no plakātiem krievu valodā rakstīts "Vara - tautai, kameras - zagļiem", bet uz otra - "Pietiek zāģēt eiro naudu".

Pārējos protestētāju plakātos latviešu valodā galvenokārt pausti aicinājumi izteikt neuzticību Kariņa topošajai valdībai.

Uz viena no plakātiem rakstīts "Nē ārvalstniekam". Tajā pašā laikā vairāki protestētāji pauž atbalstu iepriekšējam premjera amata kandidātam Gobzemam.

No visiem pasākuma dalībniekiem tikai nelielai daļai mugurā uzvilktas dzeltenas vestes. Protesta pasākumu pie Saeimas novēro aptuveni 30 Valsts policijas darbinieki.

Jau vēstīts, ka šī protesta akcija tika organizēta Facebook grupā, kurā aktīvi kritizēts Krišjāņa Kariņa (JV) valdības veidošanas process, īpašu atbalstu izsakot partijas KPV LV politiķim Gobzemam.

Iepriekš kā viens no protesta mērķiem bija pieteikta prasība pēc parlamenta ārkārtas vēlēšanām.

Minētās Facebook grupas ierakstos pēdējās nedēļās aktīvi plānota šī pasākuma norise, saskaņojot demonstrācijas laiku, saukļus, atpazīšanās zīmes.

Protesta akcijas mērķis, kas pieteikts Rīgas domē, ir pretošanās Kariņa veidotajai valdībai. Tāpat aktīvisti protestē pret Saeimā neievēlētu pilsoņu tiesībām ieņemt ministru amatus. 

Kā pazīšanās zīmes protesta dalībnieki izvēlējušies dzeltenas vestes, kas plaši izmantotas protestos Francijā. Pagājušajā nedēļas nogalē dzeltenās un oranžās vestēs protestā bija devušies arī politiķes Tatjanas Ždanokas vadītās Latvijas Krievu savienības uzrunāti cilvēki.

KPV LV politiķis Gobzems arī dalījās ar aicinājumu doties uz protestu. Vienlaikus Gobzems pauda, ka minētā demonstrācija neesot ne viņa, ne viņa partijas organizēts pasākums.

Tikmēr Valsts drošības dienests (VDD) aģentūrai LETA apliecināja, ka tā redzeslokā ir nonākuši atsevišķu personu komentāri sociālajos tīklos ar netieši paustu aicinājumu otrdien pie Saeimas paredzētās protesta akcijas laikā veikt radikālas, prettiesiskas darbības, tajā skaitā vērsties pret tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem.

VDD aicina nepakļauties šādām provokācijām, ņemot vērā, ka par šāda veida darbībām paredzēta administratīvā vai kriminālatbildība.

 

Top komentāri

Elijah.
E
Bābieši 7.un 8. bildē pēc stipri nodzertēm alkoholiķēm izskatās, tomēr karikatūra, kurā ir apspēlēta Alda Gobzema iespējamā valdibas tapšana, ir visai trāpīga, un būtu pat PRAVIETISKA, ja tiktu pirms mēneša prezentēta.
Plaģiāts
P
septītā bilde paņemta no vācu laika karikatūras, tikai nomainīti uzraksti... Oriģinālā nacista spēriens ar hromādas zābaku kādas tautības pārstāvim pa dibenu.
Fofan Fiofanovič
F
krievu tv netā žurnālists lieliem burtiem raksta ka pie saeimas pulcējas protestētājin dzeltēnās žiletēs , es tādus divus redzēju , bet krievi jau raksta priekš ķīseļtv
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas