Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pūce: Paļaujamies uz ekspertu gaidāmo piedāvājumu, kā efektīvāk ierobežot nevakcinēto kontaktus

Attīstībai/Par! (AP) paļaujas uz ekspertu gaidāmo piedāvājumu, kā efektīvāk ierobežot nevakcinēto kontaktus, lai samazinātu saslimstības pieaugumu un risku nevakcinētajiem smagi saslimt vai nomirt, aģentūrai LETA pauda AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

AP atbalsta strauju, ātru rīcību, ņemot vērā krīzes vadības, tajā skaitā veselības nozares ekspertu piedāvājumu, atzīmēja Pūce. Politiķis uzsvēra, ka tieši nevakcinētajiem ir apmēram 3,5 reizes lielāka iespēja saslimt, piecas reizes lielāka iespēja nonākt slimnīcā un septiņas reizes lielāka iespēja atrasties slimnīcā smagā stāvoklī pēc saslimšanas ar Covid-19.

Partiju apvienība būtu atbalstījusi, ka nepieciešamie lēmumi būtu tikuši pieņemti jau otrdien, 5.oktobrī, taču objektīvi laiku vēl vajadzēja Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), kuram bija jādodas uz Eiropas Savienības sanāksmi, kā arī ekspertiem, kuriem vēl jāsagatavo piedāvājums, skaidroja Saeimas deputāts.

Kā uzsvēra Pūce, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) no augusta beigām ir skaidrojis, ka būs nepieciešami lēmumi par ierobežojumiem, bet līdz pagājušajai nedēļai šiem priekšlikumiem netika saņemts nepieciešamais atbalsts.

Vaicāts, vai slimnīcu pārslodzes ierobežošanai varētu ieviest komandantstundu, kas attiektos arī vakcinētajiem, Pūce skaidroja, ka komandantstundas efektivitāte ir apšaubāma. Politiķis norādīja, ka svarīgi premjeram aicināt vakcinētos brīvprātīgi ierobežot savus kontaktus, pēc iespējas strādāt attālināti un samazināt veikalu apmeklējumu skaitu.

Atbildot uz jautājumu par maksāšanu iedzīvotājiem par vakcinēšanos, Pūce kā labu pazīmi atzīmēja, ka ar šādu rosinājumu nāk tie koalīcijas partneri, kuri līdz šim nebija atbalstoši Veselības ministrijas iepriekš virzītiem vakcināciju motivējošiem priekšlikumiem. Politiķis pieļāva, ka AP varētu atbalstīt šādu maksājumu, lai gan Pūce šaubās par to, cik tas būs efektīvs, jo svarīgākais ir skaidrojošais darbs.

Kā ziņots, par stingrākiem Covid-19 izplatības mazināšanai paredzētiem ierobežojumiem Krīzes vadības padome otrdien vēl nevienojās un turpinās spriest ceturtdien, 7.oktobrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas