Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Putnis: Progresīvajiem šo vēlēšanu rezultāts ir ļoti sāpīgs

Partijai Progresīvie Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāts ir ļoti sāpīgs un liks pārdomāt situācijas cēloņus, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda partijas valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis.

Balstoties uz aģentūras LETA rīcībā esošajiem neoficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem, Progresīvie nupat notikušajās EP vēlēšanās nav ieguvuši nevienu mandātu. Pēc Putņa teiktā, partijas iekšienē nopietni tiks izvērtēts, "kāpēc esam tur, kur esam," tomēr kā iespējamos iemeslus šādam rezultātam viņš minēja vairākus.

Viņaprāt, priekšvēlēšanu laikā tradicionāli tika izmantota cīņa starp latviešu un krievu vēlētājiem, kas noticis arī pirms Saeimas vēlēšanām. "Teju visas partijas iesaistījās cīņā pret Nilu Ušakovu (Saskaņa) un otrādi, taču mēs to nedarījām, jo neuzskatām, ka tas ir Eiropas mēroga jautājums," teica Putnis.

Tāpat viņš norādīja, ka partijas sliktie rezultāti varētu būt saistīti ar to, ka Latvijas sabiedrība joprojām ir samērā konservatīva. Tāpat kā iemeslu viņš minēja to, ka aktīvākie vēlētāji joprojām ir seniori, taču Progresīvie esot jaunās paaudzes politiskais spēks, bet jaunā paaudze vēlēšanās vienmēr esot nedaudz mazāk aktīva. "Mēs daudz zaudējām arī uz to, ka bija liegta iespēja balsot jebkurā iecirknī. To sevišķi izjutām studentu vidū, jo daudzi patstāvīgi dzīvo Rīgā, taču ir deklarēti citur," teica politiķis. Vienlaikus viņš norādīja, ka vēlēšanu rezultātu partija apstrīdēt neplāno.

Putnis sacīja, ka "partijai priekšā gaidāms grūts laiks" un ka tai būs nepieciešams liels atbalsts un cilvēku līdzdalība turpmākajā darbā. Pēc Putņa teiktā, partija izdarīs secinājumus no EP vēlēšanu kampaņas un rezultāta un sāks gatavoties 2021.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Savukārt zemo vēlētāju aktivitāti Putnis skaidroja ar zemo uzticēšanās līmeni politikai kopumā. Politiķis uzskata, ka EP deputātiem jābūt aktīviem arī starpvēlēšanu laikā, jo, pēc viņa teiktā, nereti ievēlētie personāži uz pieciem gadiem nozūd un aktualizējas tikai gadu pirms vēlēšanām. "Līdzīgi arī pēc Saeimas vēlēšanām netiek pildīti solījumi. Tas neveicina cilvēku uzticēšanos un demoralizē viņu piedalīšanos vēlēšanās," sprieda Putnis.

Komentēt to, kurš no ievēlētajiem deputātiem būtu jāvirza eirokomisāra amatam, politiķis atturējās.

Kā ziņots, vēlēšanu provizoriskie rezultāti tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka pēc lielākās daļas vēlētāju balsu saskaitīšanas pa diviem EP deputātu mandātiem varētu iegūt Jaunā Vienotība, Saskaņa un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

Savukārt pa vienai deputāta vietai, saskaņā ar neoficiālo informāciju, varētu iegūt apvienība Attīstībai/Par! un partija Latvijas Krievu savienība.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka baisajā apziņā : "būs laikam jāiet strādāt!!!"... var sarunāt nezin ko.
melnais humors
m
Manuprāt Progresivo neveiksmes galvenais un lielākais iemesls ir pats Putnis. Var jau būt, ka viņam ir arī kādas saprātīgas domas galvā, tomēr vidusmēra un normālos cilvēkos viņš nerada vēlēšanos uzticēties un balsot par viņu (un izrietoši - par viņa pārstāvēto partiju). Šajā personāžā viss darbojas pret viņu - izskats, balss, sievišķīgās kustības un uzvedība, pat neskūtā seja darbojas pret viņu un raisa nepatiku. Nu kā lai uzticas cilvēkam, ja absolūti visu pazīmju kopums noliedz viņa dzimumu? Cilvēkam ļoti gribas būt politikā, bet viņš noteikti darītu prātīgi, ja pameklētu sev neitrālāku nodarbi, kurā tam, ko par viņu domā cilvēki, nav tik būtiska nozīme.
Putni, atceries!
P
Mēs Tevi noraksim par to, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā atbalstīji grozījumus, kuru rezultātā samazinājās latviešu valodas īpatsvars komerciālajās radioprogrammās. Tu varbūt to notikumu esi aizmirsis, bet mēs neesam. Mēs strādājam, lai Tu nekur nebūtu deputāts. Nekur.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas