Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PVD aicina pagaidām neiegādāties Beļģijā ražotus Kinder šokolādes produktus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina pagaidām neiegādāties Beļģijā ražotus "Kinder" šokolādes produktus, aģentūru LETA informēja dienestā.

Lēmums pamatots balstoties uz informāciju, ka uzņēmums "Fererro" ir atsaucis no tirdzniecības visus Beļģijas Arlonas fabrikā laika posmā no 2021.gada 15.oktobra līdz 2022.gada 10.janvārim ražotos "Kinder" zīmola šokolādes izstrādājumus, tostarp tādus produktus kā "Kinder Surprise" šokolādes olas ar rotaļlietām, jo pastāv risks, ka tie varētu būt piesārņoti ar salmonellas baktērijām.

Pēc PVD rīcībā esošās informācijas, iespējami piesārņotos produktus Polijas izplatītājs ir piegādājis arī uzņēmumiem Latvijā, tāpēc PVD ir pieprasījis, bet pagaidām nav saņēmis informāciju no Polijas pārtikas apriti uzraugošā dienesta par konkrētiem produktu nosaukumiem, partijām un uzņēmumiem, kuri tās saņēmuši.

Vienlaikus PVD ir sācis pārbaudes Latvijas pārtikas izplatīšanas uzņēmumos, kā arī sazinājies ar lielākajiem Latvijas pārtikas tirdzniecības tīkliem, lai pārliecinātos, ka tajos tirdzniecībā nav pieejami Beļģijas fabrikā ražotie "Kinder" zīmola produkti.

PVD aicina patērētājus pirms uzņēmuma "Ferrero" "Kinder" zīmola produktu iegādes, pārbaudīt preces marķējumā, kurā valstī produkts ražots un neiegādāties to gadījumā, ja produkts ražots Beļģijā.

Ja patērētājs jau ir iegādājies Beļģijā ražotus "Ferrero" "Kinder" zīmola produktus, PVD aicina atgriezt tos atpakaļ tirgotājam.

Jau ziņots, ka pārtikas uzraudzības iestādes Dānijā un Somijā ceturtdien, 6.aprīlī, paziņoja, ka Itālijas šokolādes ražošanas uzņēmums "Ferrero" šajās valstīs atsaucis šokolādes olas "Kinder Surprise" saistībā ar aizdomām par šī produkta saikni ar salmonelozes uzliesmojumiem. Par šo produktu atsaukumiem paziņojušas vairākas valstis, to vidū Beļģija, Francija, Vācija, Īrijā, Luksemburga, Lielbritānija, Zviedrija un Norvēģija.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs trešdien paziņoja, ka izmeklē 134 gadījumus, kad bērni saslimuši ar salmonelozi, un sākontējā informācija liecina, ka šis uzliesmojums saistīts ar produktiem "Kinder Surprise".

Pirmie šādi gadījumi janvārī tika konstatēti Lielbritānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas