Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

PVD konstatē 87% zirgu gaļas Kuršu zemes izejvielu piegādātāja produkcijā

Liellopu gaļas atgriezumos, ko Latvijas uzņēmums Kuršu zeme iegādājās no Polijas uzņēmuma FHU Mipol Sp.j. un izmantoja gaļas konservu ražošanā, ir konstatēti 87% zirgu gaļas, liecina Lielbritānijas laboratorijā Genon veikto laboratorisko izmeklējumu rezultāti, portālu Diena.lv informēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

PVD liellopu gaļas atgriezumu paraugu laboratoriskai izmeklēšanai nosūtīja pēc tam, kad veicot izejvielu izsekojamības pārbaudi uzņēmumā Kuršu zeme, netika gūti dokumentāli pierādījumi tam, ka uzņēmums būtu iegādājies un konservu ražošanā izmantojis zirgu gaļu. Tomēr, tā kā laboratoriski uzņēmuma ražotajā produkcijā tika konstatēta zirgu gaļas klātbūtne, PVD nolēma pārbaudīt no Polijas uzņēmuma iegādātās izejvielas sastāvu.

Par Polijas izcelsmes liellopu gaļas atgriezumiem, kuru sastāvā konstatēti 87 % zirgu gaļas, PVD informēs Polijas pārtikas uzraudzības dienestu un Eiropas Komisiju, jo, visticamāk, Polijas uzņēmums šādu "viltotu" liellopu gaļas izejvielu ir piegādājis uzņēmumiem arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Jau ziņots, ka zirgu gaļa virs 1% laboratoriski konstatēta arī Lietuvas uzņēmuma Grimeda ražotās auksti kūpinātās desas Exclusive sastāvā (9%), Igaunijas uzņēmuma AS Nõo Lihatööstus (preču zīme Latvijā – Noo Cepeškungs) ražotās pilndūmu desas Parmezāna sastāvā (10%), Latvijas uzņēmuma Kuršu zeme ražotā konserva Sautēta liellopu gaļa sastāvā (15,6%), kā arī uzņēmuma Forevers ražoto kupātu, gaļas maizes un tējas desas sastāvā (attiecīgi – 4%, 14% un 3,2%).

Forevers savukārt atkārtoti apgalvo, ka PVD nav nosūtījis izmeklējumiem Lielbritānijā autentiskus uzņēmuma produkcijas paraugus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas