Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Radīta ērtāka Covid-19 digitālo sertifikātu un izziņas saglabāšanas sistēma

Lai padarītu Covid-19 sertifikātu un siekalu testu izziņu iegūšanu ērtāku, vietnē Covid19sertifikats.lv tagad izziņas var lejupielādēt elektroniski, tāpat sertifikātus var pievienot gan IOS, gan Android wallet lietotnēs, informē ZZ Dats direktors un vietnes Covid19sertifikats.lv izstrādātājs Edžus Žeiris

Viņš norādīja, ka jau no mācību gada sākuma skolas saskārušās ar dažādām problēmām saistībā ar Covid-19 siekalu testiem. Kā viena no tām bijusi izziņas iegūšana, lai to iesniegtu mācību iestādē vai interešu izglītības pulciņā.

Līdz šim izziņu iegūšanas process nav bijis vienots, jo katra laboratorija skolēnu datus apstrādāja un reģistrēja atšķirīgi, līdz ar to paildzinot izziņu iegūšanas procesu, taču šobrīd visas laboratorijas sadarbojas ar vietni "Covid19sertifikats.lv" un izziņu iespējams iegūt krietni ātrāk, pauda Žeiris.

Tāpat neērtības sagādāja Covid-19 sertifikāta uzglabāšana, jo līdz šim to bija iespējams lejupielādēt un saglabāt viedierīcē. Žeiris norādīja, ka konkrēti grūtības sagādāja sertifikāta uzrādīšana mobilajā lietotnē, jo sertifikāti katrā ierīcē saglabājas atšķirīgās mapēs, kas apgrūtināja ātru sertifikāta uzrādīšanu.

Šobrīd šī problēma ir atrisināta, jo sertifikātu "Android" un "iOS" lietotājiem iespējams ievietot virtuālajā maciņā, kas ļauj piekļūt sertifikātiem dažu sekunžu laikā.

Pamatā šie risinājumi ir paredzēti, lai gadījumos, kad nepieciešams uzrādīt Covid-19 siekalu testa rezultātu vai Covid-19 sertifikātu, piemēram, interešu izglītībā, tas būtu viegli izdarāms.

"Kā novērojām, ne visas laboratorijas, kas veic skolēnu siekalu paraugu testēšanu spēj savlaicīgi nodrošināt izziņu, ka skolēns nav saslimis ar Covid-19, tāpat, ne visām laboratorijām ir sava iekšējā IT sistēma, kur šos datus augšupielādēt," klāstīja "ZZ Dats" direktors, piebilstot, ka tādēļ izziņas līdz šim varēja saņemt "E-veselības" mājaslapā, kas prasīja laiku.

Tomēr dažkārt izziņas jāiesniedz steidzami, piemēram, dažādiem pulciņiem un citām ārpus skolas nodarbībām. "Mēs saskatījām problēmu un sapratām, ka varam piedāvāt vienkāršu risinājumu, jo mums jau bija pieejami visi vajadzīgie resursi, līdzīgi kā ar Covid-19 sertifikātu. Arī sertifikāta sakarā redzējām iespēju uzlabot iedzīvotāju pieredzi, tādēļ gan "Android", gan "iOS" lietotājiem sertifikātus šobrīd ir vienkārši sasaistīt ar savu virtuālo maciņu jeb "wallet"," atklāja Žeiris.

Vietnē "Covid19sertifikats.lv" jau kopš 1.jūnija iespējams lejupielādēt Covid-19 testēšanas, pārslimošanas un vakcinācijas sertifikātus. Pēc "ZZ Dats" direktora sniegtās informācijas, līdz šim lejupielādēti vairāk nekā viens miljons sertifikātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas