Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Raidījums: Frīdenbergs un mediķi cerīgi par viņa ārstēšanās kursu

Mūziķis un Latvijas Televīzijas personība Valters Frīdenbergs Berlīnē, Šaritē slimnīcā, ārstē vēzi par līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem, pašlaik viņš sācis vairāku ķīmijterapijas seansu sēriju un cilmes šūnu manipulācijas, sestdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Aculiecinieks.

Turpmākajos mēnešos Frīdenbergu sagaida trīs ķīmijterapijas kursi, pirmais no šiem cēlieniem sāksies jaunnedēļ. Līdz tam viņš uz dažām dienām ticis ārā no klīnikas, vēstīja raidījums Aculiecinieks.

"Ir metastāzes, diezgan daudz un pasmagas. Šeit arī operāciju netaisīs. Būs diezgan smaga ķīmija nākamajā nedēļā (..) un cilmes šūnu terapija, pārstādīšana. Šajā nedēļā no manis izpumpēja laukā 12 miljonu cilmes šūnu. (..) Līdz maijam, jūnijam visu to liks atpakaļ. Kopumā būs trīs ķīmijas [terapijas]. Un tad, cerams, ka vasaras vidū būs izraksts “viņam viss ir kārtībā”," pastāstīja Valters.

“Ārsti ir optimistiski noskaņoti, ka visam vajadzētu izdoties. Smagās ķīmijas un cilmes šūnu terapija ir diezgan ierasta lieta šeit, neizdarāma lieta Latvijā. Mēs ar cilmes šūnam tikai iepazīstamies. Šeit ar tām jau reāli darbojas. Cilmes šūnas ir šūna, kurai vēl nav dots uzdevums. Viņa var būt jebkas. Viņa ir nulles šūna. Un šīs smagās ķīmijas, cik es no tā saprotu, nobeidz manas kaula smadzenes, kas ir arī asins ražotājas. Un ar šo cilmes šūnu palīdzību tad atjaunos kaulu smadzenes, lai asins sastāvs būtu daudz labāks nekā tas ir šobrīd, lai vēzis un metastāzes nevarētu baroties," viņš izklāstīja metodiku, kā klīnikā plāno tikt galā ar mūziķim diagnosticēto vēzi.

Jaunnedēļ, 30. janvārī, Latvijas mūziķi Arēnā Rīga labdarības koncertā vāktu ziedojumus, lai 30 onkoloģijas pacientiem palīdzētu ārstēties ārvalstīs vai nopirkt nepieciešamos medikamentus, ko valsts neapmaksā vai apmaksā tikai daļēji.

"Man draugi šobrīd dara fenomenālu darbu sakarā ar 30. janvāra koncertu. To viņi piedāvāja kā variantu, kā iespēju palīdzēt man, kamēr nebija saziedoti šie līdzekļi. Kad mēs ar ziedot.lv sapratām, ka vismaz šajā brīdī ir pietiekami līdzekļu, lai es varētu ārstēties, (..) ir vēl daudzi citi onkoloģijas pacienti, kam Latvijas ārstēšana nepalīdz, bet ir iespējas ārzemēs kaut ko darīt," stāstīja Frīdenbergs.

Koncertā uzstāsies daudzi iemīļoti mūziķi - Musiqq, The Sound Poets, Astro’n’Out, Iļģi, Tumsa, Pienvedēja piedzīvojumi, Dzelzs vilks, Putnu balle, Franco Franco un Ipstens Kūns, Satellites LV, COLT, Flame and the Rolltones, Laime pilnīga, dziedātāji Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, GoranGora, Ansis, Viņa, Annija Putniņa, Antra Stafecka, Miks Dukurs un citi.

Top komentāri

reptilis
r
Veiksmi!
FF
F
Veiksmi! Tikai kāpēc gan valsts nevarētu maksāt par cilvēka dzīvību? Kāpēc slimais jāglābj sabiedrībai, kas jau tā ir nomaksājusi nodokļus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas