Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas Prāta vētra dalībnieks Renārs Kaupers – 1000 eiro

Raidījums: Šipkēvics par simtgades koncertu saņēmis 17 000 eiro; Jubalts uzstājies par velti

Par simtgades koncertu Mīlestības vārdā. 18+, kas notika 19.novembra vakarā pie Gaismas pils, šīs koncerta izpildproducents Jānis Šipkēvics autoratlīdzībās saņēmis vairāk nekā 17 tūkstošus eiro, videografiku autors Gatis Mūrnieks ap 6400 eiro, Reinis Sējāns – ap 5800 eiro, liecina LTV raidījuma Aizliegtais paņēmiens publiskotā informācija no pašas Kultūras ministrijas mājaslapas, kas pēc lielās intereses par šīm pasākuma izmaksām no tās tika izņemta.

Plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas Prāta vētra dalībnieks Renārs Kaupers – 1000 eiro. Savukārt Jānis Jubalts, arī no Prāta vētras, kurš arī uzstājās šajā koncertā raidījumam norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.     

Līdzās pašiem māksliniekiem par šo koncertu naudu saņēmuši virkne citu cilvēku, piemēram, par koncerta norises virsuzraudzību Eva Juhņēviča – 3200 eiro, kā arī koncerta eksperts un konsultants Ģirts Krastiņš – 3520 eiro par producēšanas dokumentu izstrādi.

Kopējās autoratlīdzību summas pārsniegušas 57 tūkstošus eiro, un, jāatzīmē, ka nekāds konkurss par šī koncerta producēšanu nav bijis rīkots. Mākslinieku izvēle un autoratlīdzību lielums bijis Jāņa Šipkēvica ziņā. Kultūras ministrija norādīja, ka koncerts apstiprināts svētku radošajā padomē, kurā, jānorāda, līdz pasūtījuma iegūšanas brīdim vienīgais pārstāvētais mūziķis bijis pats Jānis Šipkēvics.

Līdzās šiem – autoratlīdzību izdevumiem, par paša koncerta tehnisko nodrošinājumu (skatuve, skaņa, gaismas) no valsts budžeta tika iztērēti 180 tūkstoši eiro. Šo pasūtījumu konkursa kārtībā bija ieguvusi firma Ideju institūts.

Top komentāri

Anete
A
Apturiet Daci Melbārdi! 200 000 Eiro par 1,5 studas garu koncertu? Tā ir nodokļu maksātāju APLAUPĪŠANA! Par to var apmaksāt 200 audžu ģimenes, lai Latvijā būtu bērni!
west
w
Neticama bezkaunība! Rīga slīkst korupcijas purvā, valsts (mūsu!) naudas izsaimniekotáji visiem zināmi, un ko dara un kam vajadzīgs KNAB???
Kika
K
Kauns bija klausities 100 gades biroja vadităjas PAVĻUTAS, piedodiet, muldĕşanu. Tas birojs KM pasparnē dzivo kă nieres taukos, ja jaut kadiem nezinamiem tirliņiem par şķību dziedăşanu maksă tădus honorarus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas