Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ramatas pagasta purva ugunsgrēkā dažviet atsākusies degšana un ir sadūmojums

Mazsalacas novada Ramatas pagasta Saklaura (Oļļas) purva ugunsgrēkā dažviet atsākusies degšana un ir sadūmojums, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Lai palīdzētu ugunsgrēka dzēšanā, naktī ieradās kolēģi no Igaunijas, pastāstīja Palkavniece. VUGD trešdien vakarā pieprasījis starptautisko palīdzību no Igaunijas glābšanas dienesta. Šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā glābējiem ir apgrūtinātas piekļuves iespējas dzēšamajām platībām, tādēļ atbilstoši starpvaldību sadarbības līgumam VUGD kaimiņvalsts kolēģiem lūdzis iesaistīt trīs kvadraciklus un vienu visurgājēju ar personālu.

Patlaban ugunsgrēku kopā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem dzēš vairāk nekā 80 VUGD ugunsdzēsēji ar speciālajām ugunsdzēsības automašīnām, kā arī darbos iesaistīti brīvprātīgie ugunsdzēsēji no apkārtējiem novadiem un Nacionālo bruņoto spēku helikopters dzēšanai no augšas, informēja VUGD.

Tāpat kā Talsu novada Valdgales pagasta ugunsgrēkā, iedarbināts arī Eiropas Savienības satelītu sistēmas Copernicus Ārkārtas situāciju pārvaldības pakalpojums (Copernicus Emergency Management Service, CEMS), lai saņemtu informāciju par degšanas platību un situāciju notikuma vietā.

Mazsalacas novada pašvaldības vadītājs Harijs Rokpelnis (Mazsalacas novadam) aģentūrai LETA apgalvoja, ka uguns un arī sadūmojums iedzīvotājus neapdraud. Tomēr pašvaldība šodien pieprasīs Valsts vides dienesta monitoringu, lai nebūtu bažu par šo jautājumu. Pašvaldības vadītājs piebilda, ka ugunsgrēka vietā lietus netiek prognozēts un dzēšanas darbi turpinās.

Kā ziņots, purva ugunsgrēks Mazsalacas novadā, visticamāk, izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ, aģentūrai LETA pieļāva Mazsalacas novada pašvaldības vadītājs.

Purvs Ramatas pagastā aizdedzies otrdien, 31.jūlijā vēlu vakarā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas