Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Reģionālās TV: Normālu darbu jauc latviskās intrigas un "kašķi"

Mēs - Vidzemes TV, Ogres TV, Latgales Reģionālā Televīzija un TV Jūrmala, vēlamies paust savu viedokli par laikraksta_ Diena _2012. gada 4. janvāra rakstu Piespiedu mīlestībā saredz atriebību. Publikācija neatspoguļo reālo notikumu gaitu un pamatojumu konkursa izvērtēšanas procesā par  valsts pasūtījumu Novadu ziņu nodrošināšanai Latvijas Televīzijā. Rakstā izdarītie secinājumi un pieņēmumi ir tendenciozi vai, mazākais, neprofesionāli. 

Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vēlme uzzināt pretendentu viedokli par savstarpējām sadarbības iespējām tika attiecināta gan uz Kurzemes, gan arī Zemgales novada pretendentiem. Mūsuprāt, tas ir normāls process, lai izzinātu situāciju un pretendentu savstarpējās attiecības, jo nereti viena reģionālā vai vietējā televīzija nespēj atspoguļot visa novada notikumus un tam ir jāpiesaista citas šajā reģionā strādājošās televīzijas kompānijas. Labs piemērs ir Padomes konkursa rezultāts un process Kurzemes novada pretendentu izvērtēšanā, kur par uzvarētāju atzina Talsu TV, kas konkursā pieteicās kā četru Kurzemes reģionā strādājošu televīziju (Talsi, Aizpute, Skrunda un Ventspils) apvienības pārstāve, bet konkursa gaitā piesaistīja arī piekto pārstāvi SIA TV Kurzeme no Liepājas.

Ar NEPLP iesaistīšanos tika panākts, ka sabiedriskā pasūtījuma izpildē – Novadu ziņu veidošanā Kurzemē -iesaistās visas reģionā strādājošās televīzijas. Līdzīgs piedāvājums tika izteikts arī abiem Zemgales novada pretendentiem - Ogres televīzijai un TV Spektrs. Ja Ogres televīzijas pārstāvji bija gatavi sadarbībai, tad TV Spektra nostāja bija krasi noraidoša un izteikumos aizskaroša. Neizpratni izraisa arī uzsāktā Ogres TV nomelnošanas kampaņa, jo par šīs televīzijas darbību var pārliecināties skatītāji gan vērojot informatīvus sižetus LNT, programmā Labrīt LTV1 kanālā, gan raidījumus virszemes apraidē Rīgas zonā LTV7 kanālā reģionālajā programmā.

Iespēja saņemt valsts pasūtījumu Novadu ziņu veidošanā ne tikai garantē plašāku notikumu atspoguļojumu un operativitāti, bet arī stimulē reģionālo un vietējo televīziju raidorganizāciju darbību, kas ir īpaši svarīgi šobrīd, kad par vienu no galvenajām Latvijas mediju telpas problēmām tiek atzīta nacionālās informatīvās telpas aizsardzība un vietējā satura trūkums. 

NEPLP uzdevums nav sekmēt vai lobēt viena konkrēta komersanta darbību, bet gan attīstīt visu elektronisko mediju nozari, īpaši sekmējot Latvijā strādājošu raidorganizāciju attīstību. Šādu rīcību paredz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un šī konkursa būtība - sekmēt reģionālo un vietējo televīziju darbības attīstību. Līdz ar to jebkura Padomes darbība, kas paplašina nacionālā satura veidošanu, ir pozitīvi vērtējama un atbalstāma. 

Ceram, ka atkārtoti izsludinātais konkurss par Novadu ziņu veidošanu Zemgales novadā būs rezultatīvs. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas