Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Reģistrēts uzņēmums Aqua Riga

Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā otrdien reģistrēts pašvaldības SIA _Rīgas ūden_s meitasuzņēmums Aqua Riga, liecina Lursoft informācija.

Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Ineta Zalāne, Aqua Riga apmaksātais pamatkapitāls - 105 000 latu.
Kā ziņots, Aqua Riga plāno nodarboties ar dzeramā ūdens fasēšanu un realizāciju. Dzeramo ūdeni paredzēts iegūt no SIA Rīgas ūdens īpašumā esošajām ūdensgūtnēm.

Iepriekš tika paredzēts, ka pirmās Aqua Riga fasētā ūdens pudeles tirdzniecībā varētu parādīties jau oktobrī, taču Rīgas ūdens pārstāvis Arturs Mucenieks norādīja, ka ļoti daudz laika pagājis diskusijās par uzņēmuma dibināšanu, tāpēc patlaban optimistiskākās prognozes liecina, ka pirmā Aqua Riga produkcija veikalu plauktos varētu parādīties ap jauno gadu.

Tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par vietu, kur ņemt ūdeni Aqua Riga vajadzībām, kā arī iegādātas ražošanai nepieciešamās iekārtas.

Saskaņā ar SIA Rīgas ūdens izstrādāto biznesa plānu Aqua Riga iegūtā peļņa ļaus kompensēt radušos zaudējumus, kas uzņēmumam ik gadu rodas ievērojamā ūdens patēriņa samazinājuma dēļ, kā arī turpināt ūdens un kanalizācijas infrastruktūras atjaunošanu pilsētā, tajā pašā laikā saglabājot rīdziniekiem iespējami zemāko ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu.

Paredzēts, ka desmit gadu laikā Aqua Riga gūs 4,6 miljonu latu lielu peļņu. Fasēto ūdeni kapitālsabiedrība sākotnēji plāno realizēt deviņos primārajos mērķa tirgos - Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijas ziemeļrietumu reģionā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā un Latvijā. Zalāne par AquaRiga vienīgo valdes locekli iecelta konkursa kārtībā.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 23.augustā pieprasīja nekavējoties atcelt Rīgas domes lēmumu par piekrišanu SIA Rīgas ūdens meitasuzņēmuma AquaRiga dibināšanai fasēta dzeramā ūdens ražošanai un pārdošanai, jo uzskata, ka mātes un meitasuzņēmumi veido vienu ekonomisko vienību, līdz ar to AquaRiga dibināšana neatbilst Valsts pārvaldes iekārtas likuma normām, tostarp atbilstība publiskas personas darbībai privāto tiesību jomā. Ministrija arī nosūtījusi aicinājumu UR atteikt Aqua Riga reģistrāciju.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) uzskata, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) komanda šoreiz kļūdījusies un pašvaldībai nav pamata atkāpties no nodoma ražot fasēto ūdeni. Uz VARAM vēstuli dome plāno sniegt atbildi tāpat kā uz jebkura cita rīdzinieka iesniegumu - divu nedēļu laikā.

Vienotības Rīgas domes deputātu frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks iepriekš prognozēja, ka Rīgas dome tik vienkārši no šīs ieceres neatkāpsies, un pauda cerību, ka Sprūdžs šo jautājumu risinās tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas