Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reitingi: Pirms EP vēlēšanām līderos Saskaņa un Jaunā Vienotība

Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu aprīļa vidū, tad no partijām, kuras iesniegušas sarakstus vēlēšanām, vispopulārākā būtu Saskaņa - par to balsotu 15% pilsoņu, liecina politisko partiju popularitātes aptauja, kuru pēc LTV pasūtījuma veicis pētījumu centrs SKDS.

Tālāk seko Jaunā Vienotība ar 11,7%, tad Attīstībai/Par! - 10,6% un Nacionālā apvienība (NA) - 8,1%. Tai seko Latvijas Krievu savienība (LKS) - 5%, tad Progresīvie - 4,5% un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) 3,7%. Astotā populārākā aprīlī ir Jaunā konservatīvā partija, par to balsotu  2,4%.

Par Latvijas Reģionu apvienību (LRA) balsotu 1,7%, bet par KPV LV - 0,6%. Tieši tikpat balsotu par partiju Atmoda. Par Latviešu nacionālistiem un Jauno Saskaņu - 0,2%, bet par Rīcības partiju, Centra partiju un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju respondenti nebija gatavi balsot. 

Nav izlēmuši vai arī grūti uz jautājumu, par ko balsot EP vēlēšanās, atbildēt bija 19,2% pilsoņu, bet 16,3% aprīļa vidū bija pārliecināti, ka nepiedalīsies vēlēšanās.  

Ņemot vērā neaktīvos vēlētājus, rēķinoties tikai ar tiem, kas noteikti piedalīsies vēlēšanās, aina kļūst citādāka. Šajā gadījumā pirmajā vietā izvirzās Jaunā Vienotība - par to balsotu 20,8%, tālāk seko Saskaņa ar 16,9%, Attīstībai/Par! - 14,9%, NA - 12%, LKS - 7%, Progresīvie - 6,2%, ZZS - 3,9%, JKP - 3,4%, LRA - 2,4%, Atmoda - 0,8%, savukārt par Latviešu nacionālistiem, KPV LV, Jauno Saskaņu - 0,2%, bet par Rīcības partiju, Centra partiju un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju - nulle.

No aptaujātajiem pilsoņiem, kuri noteikti piedalīsies vēlēšanās, 10,8% partiju nevarēja nosaukt un uz jautājumu atbildēja - "grūti pateikt".

Aptaujā aprīlī piedalījās aptuveni 1000 cilvēku visā Latvijā. 

EP vēlēšanas notiks 25.maijā.

Top komentāri

Var
V
Var tikai pabrīnieties, ka cilvēki pēc Rīgas domes skandāla tik un tā grib iet balsot par Saskaņu... Tas, ka krievi būs par krieviem ir skaidrs, bet starp Saskaņas atbalstītājiem taču ir arī latvieši. Uz ES parlamentu būtu jāsūta tikai cilvēki ar nevainojamu reputāciju. Un vēl, kur vēl lielāks absurds - Saskaņa, kas ir par Krieviju, un ES parlaments.
JV ir Latvijas VIENĪGĀ nākotne.
J
Pārējie ir Kremļa cūkas un suņi; komunisti un sarkanie; kangari un nodevēji; latviešiem un Latvijai naidīgi krievi; vietējie muļķi, pajoliņi un idioti. Tikai ar Kariņu, Levitu un Dombrovski var saglābt to, kas vēl GLĀBJAMS, un slava Dievam, par šo pēdējo iespēju un dāvanu godīgiem un patiesiem dzimtenes patriotiem tās simtgadē!!!
Neslāvs
N
Piedrāžu to noziedznieku gņilu un viņa bandu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas