Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rezervē 11,6 miljonus gudrona dīķiem

Inčukalna gudrona dīķu izsmelšana un šīs vēsturiski piesārņotās vietas attīrīšana varētu izmaksāt līdz 11,6 miljoniem latu vairāk nekā sākotnēji tam paredzētie 20,3 miljoni. Lai gan precīzu summu neviens vēl nemin, jo turpinās diskusijas, valdība vakar atbalstīja pāri palikušo Eiropas struktūrfondu finansējuma pārdali, lai nepieciešamības gadījumā varētu segt šo sadārdzinājumu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs Dienai pastāstīja, ka šie 11,6 miljoni ir maksimālie "juridiski iespējamie griesti" Inčukalna gudrona dīķu projekta sadārdzinājumam. Precīza summa gan vēl nav zināma, jo turpinoties diskusijas ar iesaistītajām pusēm.

Izmaksu pieaugums saistīts ar to, ka gudrona dīķu ķīmiskais sastāvs ir citāds, nekā sākotnēji bija domāts. Līdz ar to - lai gan daudzuma ziņā plānotie termiņi pat pārsniegti, projekta pabeigšanai ir nepieciešama fundamentāla tehnoloģiju maiņa, norādīja Sprūdžs.

Par šīs vietas attīrīšanu atbildīgais uzņēmums Skonto būve pašlaik sagatavo utilizācijai 60 tonnu piesārņotās vielas dienā, apstiprināja projektu vadītājs Juris Pētersons. Šie darbi turpināsies līdz oktobra otrajai pusei, bet pēc tam tiks uzstādītas papildu iekārtas, lai nākamgad varētu dubultot piesārņojošās vielas utilizācijas apjomus.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 9.oktobra, izdevumā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas