Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rīga piesaka karu latvāņiem

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptējusi īpaši izstrādātu latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatorisko plānu, kas paredz no 2016. līdz 2020. gadam Rīgas teritorijā apkarot šo invazīvo augu sugu.

Plāns paredz, ka katru gadu līdz 15. maijam tiks izsūtīti paziņojumi tām juridiskajām un fiziskajām personām, kuru īpašumā aug latvāņi, lai informētu par nepieciešamību veikt to apkarošanu. Iepirkumā katru gadu izvēlēs darbu veicēju, kas sakops pašvaldībai piederošos zemesgabalus ar latvāņiem. Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes Vides uzraudzības nodaļa katru gadu no 1. jūnija līdz 30. septembrim apsekos ar latvāņiem invadētās zemes, lai konstatētu, ir vai nav veikti latvāņu ierobežošanas pasākumi. Ja darbi netiks veikti, tiks piesaistīta Rīgas domes Administratīvā inspekcija. Ja latvāņi nebūs nopļauti, pašvaldība, līdzīgi kā tas ir ar graustu sakārtošanu, piespiedu kārtā pati veiks nepieciešamos darbus, izmaksas pēcāk piedzenot no teritorijas īpašniekiem.

Pašvaldības rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgas administratīvajā teritorijā ir 51 zemesgabals, kurā aug latvāņi.

Plānā minētas teritorijas Biķernieku ielā, Daugavas tauvas joslā no Ķengaraga dīķa līdz Kvadrāta ielai 22, kā arī Jāņogu ielā, tāpat sarakstā ir zemesgabali Torņakalnā, Zirņu salā, Jaunciema gatvē, Vienības gatvē, Lazdu, Ķiburgas, Skanstes ielā un citviet. Pagājušā gada rudenī, kad tika lemts par apkarošanas plāna izveidi, tika minēts, ka pļaušana notiks vismaz četras reizes veģetācijas sezonā, un plānotie izdevumi latvāņu ierobežošanai tika lēsti ap 15 000 eiro, liecina LETA informācija.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 11. marta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlamies lielāku skaidrību visā šajā procesā

Par to, kādi zemūdens akmeņi varētu apgrūtināt valdības koalīcijas vienošanos par Satversmes tiesas tiesneša kandidātu, Progresīvo Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Andri Šuvajevu iztaujā...

Nākamnedēļ gaidāms vēsāks laiks

Jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā nedaudz pazemināsies, nākamās nedēļas vidū iespējams krasāks temperatūras kritums, liecina jaunākās laika prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas