Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas Centrāltirgus lauž līgumu ar Centrālo gastro tirgu

AS Rīgas Centrāltirgus nolēmis lauzt nomas līgumu ar Centrālais gastro tirgus īpašnieku SIA International SV ilgstošu finansiālo saistību nepildīšanas dēļ, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas Centrāltirgus (RCT) pārstāvji.

"Jaunu projektu īstenošana vienmēr ir saistīta ar riskiem, diemžēl šajā gadījumā Centrālais gastro tirgus īpašnieks nav izvērtējis finanšu riskus, kas novedis pie tā, ka esam spiesti lauzt esošo nomas līgumu," atzīst Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks. "Pirmais brīdinājums par nomas un komunālo maksājumu kavējumu nomniekam tika nosūtīts jau 2019.gada augustā, kas nozīmē, ka faktiski grūtības segt uzņemtās finanšu saistības SIA International SV parādījās jau pāris mēnešus pēc Centrālais gastro tirgus atklāšanas," piebilst Druvinieks.

Ievērojot visus savstarpēji noslēgtā līguma nosacījumus, RCT 2020.gada 8.janvārī nosūtīja International SV paziņojumu par līguma izbeigšanu. Pārrunu rezultātā starp RCT un SIA International SV tika noslēgta vienošanās par parāda samaksu, kas paredzēja saistību izpildes nodrošinājuma iesniegšanu. Ņemot vērā, ka līdz 31.martam International SV nebija iesniegusi atbilstošu saistību izpildes nodrošinājumu, kā arī nebija vienojusies ar RCT par vienošanās grozījumiem, nomas līgums ir uzskatāms par izbeigtu, teikts RCT pārstāvju izplatītajā paziņojumā.

"Apzinoties izveidotā projekta nozīmīgumu Rīgas Centrāltirgum un nomniekam, no savas puses esam darījuši visu iespējamo, lai saglabātu Centrālais gastro tirgus darbību Gastronomijas paviljonā. Tomēr jebkura sadarbība paredz abu pušu iesaisti un situācija, kurā otra puse nepilda savas saistības, spiež mūs atbilstoši rīkoties. Izvairoties no iespējamām spekulācijām, būtiski atzīmēt, ka SIA International SV finanšu saistību nepildīšana pret AS Rīgas Centrāltirgus un minētā nomas līguma laušana nav saistīta ar nepārvaramas varas apstākļiem vai Covid-19 izraisīto ekonomisko krīzi, jo, kā minēju, pirmais brīdinājums par maksājumu kavējumu tika nosūtīts jau pagājušā gada augustā," skaidro Druvinieks.

Tikmēr International SV īpašnieks Viktors Ravdive aģentūru LETA informēja, ka gatavojas Centrāltirgus lēmumu pārsūdzēt tiesā. Uzņēmums atzīst, ka tam ir izveidojušās parādsaistības, taču kompānija vairāku mēnešu garumā centusies pierādīt, ka ieguldījumi vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā sevi nav attaisnojuši.

"Pēc ilgām sarunām tika noslēgta notariāli apstiprināta pušu vienošanās par pakāpenisku parāda atmaksas grafiku. 4.martā Centrāltirgum tika nosūtīta vēstule uz 26 lapām ar norādi uz iznomātāja aprēķina kļūdām, par iesniegtām, patiesībai neatbilstošām finanšu prognozēm un norādēm uz darboties nespējīgu"Centrālā gastro tirgus finanšu modeli," pauž Ravdive, norādot, ka panākta arī vienošanās par parādsaistību dzēšanu 100% apmērā septiņu dienu laikā, ja gadījumā tiek panākta vienošanās par nosacījumu maiņu.

"Neskatoties uz parakstīto aktu un mutiskām vienošanām, Centrāltirgus pilnībā noignorēja minēto vēstuli un šos pierādījumus," pauž uzņēmuma pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, Centrāltirgum esot nosūtītas arī trīs vēstules ar lūgumu slēgt gastro tirgu ārkārtējās situācijas laikā, uz ko atbilde neesot saņemta.

Atbilde neesot saņemta arī uz aicinājumu ņemt vērā ārkārtējo situāciju valstī, un apturēt līguma nosacījumus. Informāciju par līguma laušanu uzņēmums esot saņēmis šorīt no medijiem, bet vēlāk par lēmuma pieņemšanu saņemti dokumenti ar atpakaļejošu datumu, kas, Ravdives ieskatā, "norāda uz partnera nodomu slēpt informāciju par patiesiem līguma laušanas iemesliem un bezatbildīgu darba organizēšanu."

Firmas.lv pieejamā informācija liecina, ka International SV pilnībā pieder Ravdivem un patlaban tai ir uzsākts maksātnespējas process. Uzņēmums 2018.gadā strādājis ar 1,35 miljonu eiro apgrozījumu un 5602 eiro zaudējumiem, kā arī tam reģistrēti nodokļu parāds gandrīz 40 000 eiro apmērā.

"Ņemot vērā, ka food-court jeb restorānu pagalma koncepcija, kas piedāvā atšķirīgu virtuvju ēdienu gatavošanu uz vietas apmeklētāju acu priekšā, ir pieprasīta Rīgas pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū, līdzīga veida koncepts Rīgas Centrāltirgū tiks saglabāts. Interesi ir izrādījuši gan esošie Rīgas Centrāltirgus nomnieki, gan citi nozares pārstāvji, taču konkrēts risinājums tiks meklēts pēc ārkārtas situācijas beigām," norāda Druvinieks.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

west
w
Bija laba "pokazuha" Ārzemniekiem, protams
Gurmē
G
No apmeklētāja puses tā pproblēma, bija ka visi restorāni piederēja vienam īpašniekam, kuram bija vienagla , kurā no tiem tu ēd, nebija nekāda personal touch, nebija konkurences, pardevēji pat neko ieteikt nevarēja no sava menu ( jo laikam mainījas pa restorāniem), ja katrs restorāns būtu individuāls, būtu pilnīgi cita pieeja, tā ir arī labajos piemēros, kur šada ideja ir labi iedzīvojusies: Londonā, Barselonā. Laidiet iekšā jaunus īstus restorānus un tā ideja dzīvos.
AB
A
Man tur loti patika un bus milzigs zaudejums,jo to apmekleja loti daudz arzemnieku.Un nav taisniba-virtuves bija dazadas un interesantas.Ja iebazisies Rigas restorani,tad bus loti dargi un neka interesanta,jo tie ir jau labi zinami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas