Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas dome negrasās atteikties no idejas tirgot fasētu dzeramo ūdeni

Rīgas dome negrasās atteikties no idejas tirgot fasētu dzeramo ūdeni, lai arī atbildīgā ministrija šāda biznesa sākšanu sauc par prettiesisku. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīcība, lai apturētu pašvaldības ieceres, gan vairāk atgādina politisku nevis juridisku spēkošanos, ziņo Latvijas Radio.

Saskaņā ar pašvaldības plāniem Rīgas dzeramajam ūdenim jau šī gada rudenī jānonāk veikalu plauktos. Sapildītu pudelēs pircēji varēs iegādāties ūdeni no tiem pašiem Baltezera urbumiem, no kuriem tas pašlaik nonāk daļas rīdzinieku ūdens krānos. Taču īsi pirms pašvaldības uzņēmuma Rīgas ūdens meitas firmas Aqua Riga dibināšanas, VARAM prasa domei atteikties no ieceres. Kā skaidro ministrija, pašvaldība var darboties privātā sfērā, ja tirgus pats netiek galā, nozarē ir dabisks monopols vai tā ir valstij stratēģiska nozare, kas šajā gadījumā tā nav.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) apliecina, ka pašvaldība nesekos ministrijas ieteikumam. Viņš uzskata, ka vai nu ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ir kļuvis par privāto ūdens firmu ķīlnieku vai imitē aktīvu darbību, bet viņa prasības domei nav jāņem vērā. Ministrs drīkst apturēt domes lēmumus ar rīkojumu, taču tāds nav izdots.

E.Sprūdža padomniece Inga Antāne ceturtdien Latvijas Radio minēja, ka ministrija nevar atcelt pašvaldības lēmumu, bet par tālāko rīcību domās. Atzinumi ir nosūtīti arī Uzņēmumu reģistram, lai tas lemjot par Aqua Riga dibināšanu, izvērtē, vai tās darbība atbildīs normatīviem aktiem. Reģistra vadītājs, valsts galvenais notārs Ringolds Balodis gan, norobežojoties no konkrētā gadījuma min, ka uzņēmumu dibinātājiem nav jānorāda nodarbošanās.

Saskaņā ar izstrādāto biznesa plānu Rīgas ūdens Aqua Riga pamatkapitālā ieguldīs 100 tūkstošus latu. Plānotā peļņa - vairāk nekā četri miljoni latu 10 gados - ļaušot kompensēt radušos zaudējumus ūdens patēriņa samazinājuma rezultātā, kā arī ieguldīt infrastruktūrā. Latvijas darba devēju konfederāciju māc šaubas vai Aqua Rīga nesaņems šķērssubsīdijas, ko pilsētas vadība noliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas