Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Dažādās pasaules malās iestrēguši 259 Latvijas valstspiederīgie

Patlaban dažādās pasaules malās atrodas 259 Latvijas valstspiederīgie, kuru atgriešanās ir kavēta un kuriem tiek nodrošināta konsulārā palīdzība un atbalsts, sociālajos tīklos informē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris aģentūrai LETA pastāstīja, ka ārlietu dienests ir apkopojis informāciju par to, kādā situācijā atrodas tie valstspiederīgie, kuri ir reģistrējušies Konsulārajā reģistrā un ir ceļā uz Latviju.

Tāpat apzināti tie, kuri ir iestrēguši kādā no valstīm un kuriem nepieciešama steidzama palīdzība, jo viņi atrodas kādā no valstīm, ar kurām vienoti strādā Eiropas Savienības valstis, lai reisi vispār notiktu.

"Ne tikai Eiropā, bet arī citos kontinentos atrodas 259 valstspiederīgie, kuri ir vērsušies pēc palīdzības. Mēs ar viņiem strādājam individuāli un meklējam risinājumus, kā šie cilvēki varētu atgriezties Latvijā," sacīja Beķeris.

ĀM preses sekretārs apliecināja, ka vairs netiek plānoti regulāri repatriācijas reisi, bet nevar izslēgt iespējamību, ka atsevišķs reiss varētu būt nepieciešams, tomēr patlaban vēl ir tranzītpunkti, kurus izmantojot cilvēki turpina atgriezties Latvijā.

Joprojām var doties tranzītā caur Helsinkiem, no kurienes vēl kursē prāmji uz Tallinu. Arī Igaunijas galvaspilsētā vēl notiek atsevišķi reisi, tomēr pirms došanās ceļā ir jārezervē veids, kā valstspiederīgais nokļūs līdz robežai. Tas var būt, vai nu speciālā reisā norīkots autobuss, vilciens, vai iznomāta automašīna. Ja nebūs iespējams pierādīt, ka cilvēks izmanto Tallinu tikai tranzītam, viņu var neielaist lidmašīnā.

Beķeris pastāstīja, ka Konsulārajā reģistrā reģistrējušies arī ārvalstīs pastāvīgi dzīvojošie valstspiederīgie, kuri ir izlēmuši vai domā atgriezties.

"Mūsu prioritāte ir sniegt konsulāro palīdzību ceļotājiem un tiem valstspiederīgajiem, kuri īslaicīgi atrodas ārvalstīs. Ja runājam par citiem, tad tas ir plašāks jautājums, kur būtu nepieciešama valdības un citu atbildīgo iestāžu iesaiste, jo tas jau ir reemigrācijas jautājums," sacīja Beķeris.

Pēdējais regulārais repatriācijas reiss notika 30.martā, kad Latvijas nacionālā lidsabiedrības airBaltic īstenoja reisu no Frankfurtes, lai dotu iespēju atgriezties Latvijā ceļotājiem, kas atrodas valstīs ar neregulāru satiksmi uz Eiropu.

Pirmdien Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris Latvijas Radio sacīja, ka, ieskaitot šo reisu, Latvijā būs atgriezušies vairāk nekā 2200 valstspiederīgo.

Satiksmes ministrija ir gatava organizēt papildu repatriācijas reisus, ja Ārlietu ministrija (ĀM) saskatīs vajadzību pēc tādiem, iepriekš aģentūrai LETA teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Solvita
S
Daudz vairāk, bet īpašajā situācijā pieņem lēmumus neskraidīt pa lidostām un atvest mājiniekiem vīrusus, jāpaliek kur esi.
Kalvis
K
Lai sēž un ārstējas, pietiek mums to vīrusu jau šobrīd.
ha, ha
h
Latvija gadiem ilgi labi ir iztikusi bez viņiem tāpat kā viņi bez Latvijas, lai tā arī paliek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas