Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Rinkēvičs Maskavā tiksies ar Lavrovu

No 19.novembra līdz 21.novembrim ārlietu ministrs Edagars Rinkēvičs (Reformu partija) uzturēsies vizītē Maskavā, kur viņam plānota tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Maskavā notiks arī Latvijas un Krievijas ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības starpvaldību komisijas VI sēde. Starpvaldību komisiju no Latvijas puses vada ārlietu ministrs, bet no Krievijas puses - satiksmes ministrs Maksims Sokolovs. Ministram paredzēta tikšanās arī ar Latvijas-Krievijas Lietišķās sadarbības padomi un intervijas Krievijas masu informācijas līdzekļiem, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Tikšanās laikā ar Lavrovu plānots apspriest divpusējās sadarbības aktualitātes, kā arī Eiropas Savienības un Krievijas sadarbības un drošības politikas aspektus. Starpvaldību komisijas sēdē tiks parakstītas divas starpvaldību vienošanās - par Latvijas-Krievijas valsts robežšķērsošanas vietām un par sadarbību civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā. Tāpat ir plānots apstiprināt divpusējās Modernizācijas partnerības deklarācijas rīcības programmu.

Starpvaldību komisijas sēdē tiks apspriests viss divpusējās praktiskās sadarbības spektrs. Latvijas puse īpašu uzmanību pievērsīs jautājumiem, kas saistīti ar robežas šķērsošanas punktu kapacitāšu tālāku uzlabošanu, pierobežas infrastruktūras attīstību, kā arī sadarbības perspektīvām transporta un tranzīta jomā, norāda Ārlietu ministrija.

Pēdējo reizi ar Krievijas ārlietu ministru Lavrovu Rinkēvičs tikās šā gada jūnija sākumā Kaļiņingradā notiekošās Baltijas jūras valstu padomes ārlietu ministru apspriedes laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas