Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rojai būs jālemj par ārkārtas vēlēšanu izdevumu apmaksāšanu

Rojas novada domei būs jālemj, vai apmaksāt izdevumus, kas saistīti ar paziņojumu drukāšanu un nosūtīšanu iedzīvotājiem par Rojas novada un Mērsraga novada ārkārtas vēlēšanām šogad 18.decembrī. Par to otrdien  vienojās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.

Komisija otrajam galīgajam lasījumam gatavoja likumprojektu par jauno pašvaldību darba sākšanu pēc Rojas novada sadalīšanas, informē Saeimas Preses dienests.

Vēlēšanu paziņojumu izgatavošana un izsūtīšana izmaksās teju 3000 latu, un šāda summa ārkārtas vēlēšanām šā gada valsts budžetā nav paredzēta, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija.

Tāpat komisija vienojās jaunajā likumā noteikt, ka vēlētāju reģistrs tiks veidots 75 dienas pirms vēlēšanām līdzšinējo 120 dienu vietā, kas noteiktas vēlētāju reģistra likumā.

Komisija, lai taupītu gan administratīvos, gan finanšu resursus, jau iepriekš nolēma ārkārtas vēlēšanu rīkošanu uzticēt pašreizējai Rojas novada vēlēšanu komisijai, neveidojot atsevišķas komisijas Rojā un Mērsragā.

Jaunās Rojas novada un Mērsraga novada pašvaldības uz pirmo domes sēdi sanāks 2011.gada 3.janvārī, un jaunievēlēto deputātu pilnvaru termiņš būs līdz nākamajām kārtējām pašvaldību vēlēšanām 2013.gadā.

Pašreizējam Rojas novadam līdz 1.novembrim jāpieņem pašvaldības reorganizācijas plāns, tajā paredzot visu institūciju, mantas, finanšu līdzekļu, tiesību un saistību sadali, pēc iespējas ņemot vērā teritoriālo principu. Plāna izpildes, uzraudzības un atskaitīšanās kārtību, kā arī jaunizveidoto novadu pašvaldību budžetu izstrādes kārtību noteiks Ministru kabinets.

Saeima par likumprojektu, kas regulēs Rojas novada un Mērsraga novada pašvaldību darba sākšanu pēc Rojas novada sadalīšanas, otrajā galīgajā lasījumā lems 16.septembra sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas