Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rūpniecības produkcijas ražotāju cenas jūnijā pieaugušas par 0,1%

Jūnijā salīdzinājumā ar maiju ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,1%. Vietējā tirgū tās samazinājās par 0,4%, bet eksportētajai produkcijai palielinājās par 0,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Nozīmīgākais cenu kāpums galvenokārt siltumenerģijas realizācijas cenas pieauguma dēļ bija elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 1,6%) un gatavo metālizstrādājumu (izņemot mašīnas un iekārtas) ražošanā (par 0,5%). Lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 1,2%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 1,0%) un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā; materiālu pārstrādē (par 1,2%).

Šajā jūnijā salīdzinājumā ar pagājušā gada jūniju kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,1%. Ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai pieauga par 1,1%, bet eksportētajai – par 3,1%. Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija pārtikas produktu ražošanā (par 3,3%), elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 2,2%) un koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 2,9%). Lielāko pazeminošo ietekmi atstāja cenu samazinājums atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē (par 7,5%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas