Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

RVR papildina padomes sastāvu un ieceļ jaunu valdi ar Kamarūtu priekšgalā

Šonedēļ notikušajā AS "Rīgas Vagonbūves rūpnīca" (RVR) akcionāru pilnsapulcē papildināts uzņēmuma padomes sastāvs un iecelta jauna valde. RVR līdz ar ekonomiskās attīstības atsākšanos ir parādījušies jauni darbības virzieni Eiropā un NVS valstīs, un akcionāri lēma pastiprināt RVR padomi un iecelt jaunu valdi.

Padomē turpmāk būs locekļi: līdzšinējais tās priekšsēdētājs Ēriks Igaunis un klātpienācēji no agrākās valdes Lazars Raizbergs un Valerijs Igaunis.

Jaunās valdes priekšsēdētājs būs Gatis Kamarūts un valdes locekļi Irina Rudzāte un Vācijas pilsonis Mihaels Krege (Michael Krege).

Pieņemot uzaicinājumu, Gatis Kamarūts minēja: "Es ticu mašīnbūves attīstībai Latvijā, jo tādi uzņēmumi kā RVR darbojušies veiksmīgi visos laikos, veicot ļoti dažādu transporta līdzekļu ražošanu, modernizāciju un kapitālos remontus. Man kā vadītājam ir svarīgi darīt darbu, kurš sagādā prieku, izdodas, veicina attīstību un ir nozīmīgs apkārtējiem kolēģiem. Tāpēc bija prieks par iespēju atgriezties nozarē, kura ir cieši saistīta ar dzelzceļu, jo man tajā ir nozīmīga pieredze. Ražošana vairumā valstu ir ekonomikas pamats, un ir labi apzināties, ka vari strādāt uzņēmumā, kurš ir nozīmīgs kā darbiniekiem, tā arī valstij. Joprojām desmitiem tūkstošu vagonu, kuri ir saražoti RVR, pārvadā pasažierus ļoti plašā ģeogrāfiskajā teritorijā. Šobrīd ir ļoti liela interese par sliežu transporta modernizāciju un ražošanu Eiropas Savienībā un NVS valstīs, kas paver lieliskas iespējas aizraujošām un nozīmīgām darba iespējām."

G. Kamarūts savulaik ir bijis AS "VRC Zasulauks" valdes priekšsēdētājs. Līdz piedāvājumam uzņemties RVR valdes priekšsēdētāja amatu ir bijis valdes loceklis un ieņēmis citus amatus SIA "Venden " un citos Venden Grupas uzņēmumos.

Irina Rudzāte agrāk ir strādājusi AS "Severstaļlat", ir bijusi direktore SIA "EiroSteel" un līdz uzaicinājumam strādāt RVR valdē ir strādājusi AS "Rīgas kuģu būvētava".

Mihaels Krege (Michael Krege) savukārt ir darbojies Vācijā mašīnbūves nozares uzņēmumos, kuri gan veica remonta pakalpojumus, gan nodarbojās ar ritošā sastāva ražošanu. Bijis Stahlbau Staftfurt, IRE-Rail.com, WBN Waggonbau Niesky izpilddirektors un Greenbrier Europe, Siegen Germany / Swidnica Poland tirdzniecības un ārpakalpojumu direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas