Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
RPIVA Madonas filiālē pašlaik izglītību iegūst vien 12 studenti

Šadurskis: Ir jautājums par RPIVA Madonas filiāles saglabāšanu

Patlaban pastāv jautājums par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) Madonas filiāles saglabāšanu, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Runājot par RPIVA reorganizēšanu, Šadurskis atgādināja, ka Izglītības un zinātnes ministrija paredz, ka visas RPIVA filiāles tiks nodotas Latvijas Universitātei (LU).

Viņš skaidroja, ka vairumā RPIVA filiāļu studē vairāk nekā 100 studenti, taču RPIVA Madonas filiālē studentu skaits ir mazs. "Jautājums ir par Madonas filiāli, kur ir 12 studējošie," sacīja Šadurskis.

Viņaprāt, kopumā nebūtu jāpastāv bažām par to, ka LU varētu pēc laika atteikties no vairākām RPIVA filiālēm. "Bija jautājums - kas notiks tālāk, kad universitāte pārņems filiāles. Tas nav riska jautājums. Filiālēs ir nepilna laika studijas, maksas studenti. Mūsu demogrāfiskās situācijas ietvaros, kur augstskolas stipri cīnās par studentu piesaisti, liekas pretdabiski, ka universitāte varētu atteikties no studentiem," sacīja ministrs.

LETA jau ziņoja, ka IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas, un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Ministrs norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".

Top komentāri

Taisnība
T
Nu, re, apstiprinās tas, ka visa šī ambrāža bija nepieciešama nevis RPIVA studiju kvalitātes uzlabošanai, bet gan dižās, bet pirmsbankrota situācijā esošās Latvijas universitātes glābšanai, jo, tiešām, vai tad no studentiem, kuri maksā paši par savām studijām, būs prāts atteikties, jo filiālēs budžeta vietu nemaz nav. Vispār jau cūkmeniska rīcība, atņemot iespēju lauku skolotājiem uz vietas iegūt papildus izglītību, jo uz Rīgu izbraukāt viņi nemaz nevar. Bet tiem, kuri saka, ka visas filiāles saglabās- atcerieties, kas jau reiz notika ar visām Latvijas universitātes filiālēm! Čuššš un pagalam, kad studenti atteicās braukt uz Rīgu studēt tālāk! Un melo tie, kuri saka, ka tagad resnie LU pasniedzēji brauks uz Alūksni pie studentiem par RPIVAS studiju maksām! Būs kā agrāk- pierakstīs akreditācijai LU profesorus, bet reāli uz vietas darbosies vietējās ģimnāzijas skolotāji ar maģistra grādu. Nevajadzēja tā nolaist LU, ka tur vairs pat budžeta vietas nevar aizpildīt! Kauns! No 32 000 stude
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas