Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saeima vērtēs ieceri par oligarhu sarunu un kriminālprocesa pārējo materiālu publiskošanu

Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas deputātu iesniegto likumprojektu par Oligarhu lietas kriminālprocesa materiālu publisku pieejamību.

Likumprojektā paredzēts, ka Ģenerālprokuratūra līdz 1.maijam nodrošina visu kriminālprocesa materiālu, to skaitā audioierakstu, digitalizēšanu un publiskošanu prokuratūras mājaslapā.

Publiskojot šo informāciju, būs jāaizklāj personu sensitīvie dati, kā arī informācija par personu dzīvesvietu, telefona vai cita sakaru līdzekļa numuru, kā arī personas kodu.

Savukārt kriminālprocesā iesaistīto personu vārds un uzvārds netiks uzskatīti par sensitīviem personas datiem šī likumprojekta izpratnē.

Saeimai vēl par šo likumprojektu būs jālemj trīs lasījumos.

Kā ziņots, viesnīcas Rīdzene noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā "oligarhu lietā", kas tika ierosināta 2011.gadā.

KNAB veica kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos - Ventspils mēra Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, bijušā Tautas partijas līdera Šķēles ģimenei piederošās SIA Uzņēmumu vadība un konsultācijas (UVK) telpās un citos uzņēmumos. Saistībā ar šo kriminālprocesu bija paredzēta kratīšana arī ekspolitiķa Aināra Šlesera īpašumā.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts.

Tomēr šī lieta atkal aktualizējās pēc tam, kad žurnālā Ir tika publicētas amatpersonu un uzņēmēju sarunas, kuras, iespējams, tika noklausītas "oligarhu lietā".

Top komentāri

Noklausīšanās ir ārkārtējs pasākums
N
Noklausīšanās ir ārkārtējs pasākums, kas ir izmantojams tikai konkrēta kriminālprocesa ietvaros. Kriminālprocesa vajadzībām veiktas noklausīšanās materiāli nav izmantojami politiskiem mērķiem.
Trollis JT
T
Tātad, turpmāk... ja krimināllietā neizdodas pierādīt aizdomās turamā vainu - publicējam visus lietas materiālus!!! Saeieima, vai jums lūdzu, nevajadzētu izsniegt tās baltās psihenes fiksējamās lentas, nu, tās, kuras te attēlotas sakarā ar Ainažu skandālu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas