Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Saeimas deputāts Andris Skride atveseļojies no Covid-19

Arī Saeimas deputāts Andris Skride (AP) izslimojis Covid-19, bet tagad viņš jau izveseļojies un atgriezies darbā, vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Skride, pēc paša teiktā, ar Covid-19 inficējies savā otrajā darbavietā - slimnīcā. "Kabinetā kolēģis kardioloģijā saslima pirmais. Tā kā mums ir viens kabinets un arī viens dators, slimnīcā vienmēr nēsājām maskas un arī kabinetā vienmēr nēsājām maskas. Kabinetā strādājām divas dienas kopā vairākas stundas. Neskatoties uz piesardzības pasākumiem, vīruss pieķērās," LTV pastāstīja Saeimā ievēlētais ārsts.

Vaicāts, kā var būt, ka viņš bija piesardzīgs, bet vienalga inficējās, Skride atzina, ka ir svarīgi, cik ilgu laiku cilvēks pavada kontaktā ar sasirgušo personu. "Ja tas ir vairākas stundas, virs 15 minūtēm, tad tas risks pieaug," komentēja mediķis, piebilstot, ka lietojis arī to pašu datoru un klaviatūru, kuru kolēģis.

Jau tad, kad kolēģis sajutis Covid-19 raksturīgos simptomus, Skride pašizolējies. "Kad viņam [kolēģim] apstiprināja [Covid-19], uzreiz nodevu analīzes, un man bija pozitīvas. Es esmu mediķis, un uzreiz ārsti zina katras slimības iespējamos scenārijus. Par laimi viss noritēja vieglā formā," LTV pieredzē dalījās deputāts.

Pēc politiķa teiktā, viņš izjutis tikai vienu Covid-19 simptomu - ožas zudumu uz četrām dienām un nogurumu. "Ožas zudums ir tipiski simptomi šai infekcijai. Es katru rītu mēģināju, vai sajūtu smaržu. Bija viena smarža, kuru jutu visu laiku. Tā bija kafijas smarža. Es nemāku to pats izskaidrot."

Skride pozitīvo Covid-19 testa atbildi saņēmis 18.aprīlī, bet otru negatīvo analīzi - 13.maijā, tātad kopumā viņš slimojis aptuveni 25 dienas.

Kā ziņots, līdz šim bija publiski zināms par vienu Saeimas deputātu, kuram bijis pozitīvs Covid-19 tests - Artusu Kaimiņu. Viņš par izārstēšanos paziņoja aprīļa beigās, tādējādi slimoja nedaudz ilgāk par mēnesi.

Top komentāri

Latvju puika
L
Spēku un veiksmi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas