Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Saistībā ar kādā kriminālprocesā izņemtu un realizētu spirtu valsts iedzīvojusies 210 000 latu zaudējumos

Pirms četriem gadiem par 87 000 latu izsolot 1120 tonnas kādā kriminālprocesā izņemta nedenaturēta etilspirta, valsts iedzīvojusies lielos zaudējumos. Spirta kontrabandā apsūdzētais vīrietis tagad attaisnots, bet valstij jāatmaksā izņemtās kravas vērtība, kas nu pieaugusi līdz 297 000 latu.

2007.gadā kāds ārvalstnieks - Itālijā reģistrēta uzņēmuma Nobitech S.R.L. Unipersonale pilnvarotā persona - tika aizturēts par liela daudzuma nedenaturēta spirta ievešanu Latvijā ar tranzīta deklarācijām, kurās bija norādīts neīsts preces nosaukums un tam neatbilstošs Eiropas Savienības kombinētās nomenklatūras kods.

Prokuratūra vīrietim cēla apsūdzību par spirta kontrabandu lielā apmērā, bet cisternas ar nedenaturēto etilspirtu tika nodotas izsolei. Sākumā tās pārdot neizdevās, tomēr atkārtotās izsolēs 2009.gada pirmajā pusē nedenaturētajam etilspirtam uzradās divi pircēji, kuri to nopirka par kopējo summu 86 936 lati.

Tomēr 2010.gada rudenī Rēzeknes tiesa kontrabandā apsūdzēto Itālijā reģistrētā uzņēmuma pārstāvi attaisnoja un uzdeva Latvijas valstij atlīdzināt uzņēmumam piederošā izņemtā un realizētā lietiskā pierādījuma - nedenaturēta etilspirta - vērtību, kāda tā ir atlīdzināšanas brīdī. Lai gan minētais Rēzeknes tiesas spriedums tika pārsūdzēts, augstākas instances to negrozīja, tāpēc 2012.gada 31.janvārī šis spriedums stājās likumīgā spēkā.

Kā teikts Iekšlietu ministrijas sagatavotajā ziņojumā, nedenaturētā etilspirta vērtība 2012.gada 31.janvārī bija 297 000 latu. Ņemot vērā, ka nu jau reorganizētā valsts aģentūra Materiālās rezerves šo spirtu pirms četriem gadiem bija pārdevusi par 86 936 latiem, lai atlīdzinātu uzņēmumam spirta vērtību, Nodrošinājuma valsts aģentūrai pietrūka 210 064 lati.

Valdība otrdien vienojās, ka minētā starpība - 210 064 lati - tiks segta no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas