Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saistībā ar kaimiņvalstu mācībām Zapad Latvijas armijā patlaban paaugstināta kaujas gatavība nav izsludināta

Saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām "Zapad" Latvijas armijā patlaban paaugstināta kaujas gatavība nav izsludināta, tomēr bruņotie spēki turpina uzraudzīt situāciju pie Latvijas robežām, aģentūrai LETA apliecināja Nacionālo bruņoto spēku komandiera preses virsniece Sandra Brāle.

Lai arī Latvijas armijā paaugstināta kaujas gatavība nav izsludināta, armijai tāpat ir aktīvs darbības periods, jo jau vairākas dienas Latvijā notiek ļoti plašas mācības "Namejs 2021".

Brāle gan atgādināja, ka "Nameja" organizēšana nav pieskaņota "Zapad" norisei, jo šīs Latvijas armijas mācības tiek rīkotas katru gadu šajā laikā.

Šodien un rīt, 11.septembrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš Rīgā un Liepājā apmeklēs mācības "Namejs 2021", lai klātienē vērotu militāro mācību norisi un tiktos ar mācību dalībniekiem.

Kalniņš norāda, ka armijas sadarbības partneru un iedzīvotāju ik gadu pieaugošā ieinteresētība un atbalsts militāro mācību norisei ārpus bruņoto spēku poligoniem apliecina mūsu sabiedrības viedumu un izpratni valsts aizsardzības jautājumos.

"Namejs" aktīvā fāze līdz 3.oktobrim norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī Rīgā un piegulošajos novados, kā arī Jelgavā, Kuldīgā, Dobelē, Ventspilī, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Preiļos, Daugavpilī, Rēzeknē un citās pilsētās.

Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības "Namejs 2021" norisinās visā Latvijā jau no 30.augusta, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācības "Namejs 2021" piedalās aptuveni 9300 dalībnieku, tostarp Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Jau ziņots, ka no šodienas līdz 16.septembrim norisināsies Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Zapad 2021", iepriekš vēstīja Latvijas Aizsardzības ministrija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas