Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Izmeklēšana nebūs viegla un ātra, atzina ENAP pārstāve

Sāk kriminālprocesu saistībā ar dīzeļvilcienu modernizācijas projektu

Resoriskā pārbaude par 22 miljonus vērto dīzeļvilcienu modernizācijas projektu nu pārtapusi kriminālprocesā, Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma apstiprināja Valsts policija. Kriminālprocesā pagaidām aizturēto nav, taču noprotams, ka tiks vērtēta gan AS Pasažieru vilciens valdes, gan Satiksmes ministrijas amatpersonu atbildība.

Resoriskā pārbaude tika ierosināta jau augustā, taču oktobrī Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde ierosinājusi kriminālprocesu, jo resoriskā pārbaude nedod iespējas veikt virkni darbību, piemēram, neparedz iespēju pārbaudīt bankas dokumentus.

"Ņemot vērā, ka kriminālprocess ir sarežģīts un ir jāveic liela virkne izmeklēšanas darbību, jāanalizē daudz dokumentu, izmeklēšana nevarētu būt viegla un ātra," Panorāmai atzina ENAP priekšnieka vietniece Ilze Sokolovska.

Savukārt AS Pasažieru vilciens par sākto kriminālprocesu līdz šim vēl nebija informēts. Uzņēmuma preses pārstāvis Egons Ālers norādīja, ka no ENAP saņemti jautājumi, uz kuriem arī sniegtas atbildes, taču tas noticis resoriskās pārbaudes, nevis kriminālprocesa ietvaros.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Pasažieru vilciens un DMU vilcieni starpā noslēgto līgumu modernizētajiem vilcieniem uz sliedēm pēc sākotnējiem plāniem bija jābūt jau 2015.gada nogalē. Termiņš pagarināts vispirms līdz šā gada martam, tad līdz 30.jūnijam, bet visbeidzot līdz 20.septembrim. Rezultātā saruka arī projektam pieejamā Eiropas nauda - vismaz trīs miljoni no 13 ir zaudēti, bet par pārējo jāgaida uzraugošās iestādes galavārds. Turklāt pēc nodošanas ekspluatācijā modernizētajiem vilcieniem jau dažu nedēļu laikā konstatēta virkne problēmu un nācās veikt desmitiem garantijas remontu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas