Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sakaru operatoriem būs pienākums nodrošināt datus par Covid-19 inficēto vai to kontaktpersonu atrašanās vietu

Elektronisko sakaru komersantiem būs pienākums nodrošināt datus par Covid-19 inficēto vai to kontaktpersonu atrašanās vietu, šodien ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Saskaņā ar valdības lēmumu Valsts policijai pēc Slimību profilakses un kontroles centra pieprasījuma būs iespēja pieprasīt un saņemt no elektronisko sakaru komersantiem informāciju par konkrētām personām, kurām var būt noteikts inficēto vai kontaktpersonu statuss, telefona numuru un abonenta atrašanās vietu.

Plānots, ka saņemtie dati tiks nodoti Slimību profilakses un kontroles centram, lai veiktu epidemioloģisko izmeklēšanu un pārliecinātos, par personas sniegto informāciju par pārvietošanas patiesumu.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) uzsvēra, ka šie dati būs pieejami tikai epidemioloģiskas izmeklēšanas veikšanai.

"Šie dati nav izmantojami tikai tādēļ, ka kādu interesē, kā cilvēki pārvietojas. Šie dati tiks sniegti tikai pēc epidemiologu pieprasījuma valsts policijai tikai un vienīgi epidemioloģiskās izmeklēšanas veikšanai," sacīja Viņķele.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Šito nesaprotu - ko tas dos. Telefons nav pielīmēts pie pieres. Un nevar tikt izmantots kā personas identifikators. Pazaudēju, nozaga, vēlāk atradās būs 101 iemesls lai apstrīdētu iegūtos datus. Un ja telefona nav? IMHO - klasiska IBD. Ja gribēja no ierobežot jau pirms mēneša Spilves pļavās, armijad teltīs visus iebraucējus varēja izmitināt karantīnā. Vai viesnīcās. Vai Brasas cietumā...
Genocīds
G
Staļins ar Hitleru nervozi stūrī pīpē.....
Elmārs
E
Orvels rullē....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas