Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
NBS aicina netraucēt militārās tehnikas kolonnu pārvietošanos mācību laikā un atvainojas par iedzīvotājiem sagādātajām neērtībām

Sākas militārās mācības Saber Knight 2018

No 15. līdz 25. maijam, Ādažu poligonā norisināsies Dānijas divīzijas organizētās ikgadējās starptautiskās militārās mācības Saber Knight 2018, kuru mērķis ir trenēt un pilnveidot štābu personāla iemaņas operāciju plānošanā un izpildē Dānijas divīzijas komandvadības struktūrā, portāls Diena.lv uzzināja Aizsardzības ministrijā. Nacionālie bruņotie spēki (NBS) arī dalās ar informāciju, kas jāņem vērā civilpersonām, kuras dzīvo militāro mācību norises rajonos.

Militārajās mācībās piedalīsies aptuveni 180 karavīru no Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām. Mācībās piedalīsies dalībnieki no Dānijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

Starptautisko militāro mācību Saber Knight 2018 ietvaros Ādažu poligonā notiks intensīva militārā transporta un personāla pārvietošanās ceļa posmā Tallinas šoseja – Iļķene.

Lai  garantētu drošību un militāro mācību procesa sekmīgu norisi, no 15. līdz 25. maijam ceļa posmā Tallinas šoseja – Iļķene, poligona teritoriju šķērsojošais ceļa posms būs slēgts transporta kustībai.

NBS atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Sākoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, NBS atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

(attēlu iespējams palielināt, uz tā uzklikšķinot)

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā.

Tāpat Nacionālie bruņotie spēki apkopojuši vairākas lietas, kas jāņem vērā iedzīvotājiem, kuru apdzīvotajos rajonos norisinās militārās mācības. Ar NBS padomiem iespējams iepazīties šeit.

Top komentāri

vai ! vai!
v
krievnacistu abižotajiem nabadziņiem ,kā ar neasu , sarūsējušu sirpi pa kuli !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas