Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sākti pirmie administratīvā pārkāpuma procesi par obligātu sejas masku nelietošanu

Kopumā Latvijas sabiedrība ievēro prasību par obligātu sejas masku lietošanu publiskās iekštelpās, tomēr policija ir sākusi arī pirmos administratīvā pārkāpuma procesus par šīs prasības nepildīšanu.

Valsts policija 21.novembrī vienlaikus visā Latvijā veica preventīvas pārbaudes ar mērķi pārliecināties, vai tiek ievērots valdības pieņemtais lēmums par obligātu sejas masku lietošanu publiskās iekštelpās, informēja Valsts policija.

Policija kopumā veica gandrīz 700 preventīvās pārbaudes visā Latvijā, no tām 102 pārbaudes tika veiktas tirdzniecības centros. Lielākoties noteiktie ierobežojumi un drošības prasības tika godprātīgi ievērotas, tomēr konstatēti arī pārkāpumi, kad personas, atrodoties publiskās iekštelpās, klaji neievēro noteiktās drošības prasības. Līdz ar to astoņos gadījumos ir sākti administratīvā pārkāpuma procesi par sejas masku nelietošanu.

Policija jau iepriekš informējusi, ka policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus.

Tāpēc lielākajā daļā gadījumu, konstatējot iespējamus pārkāpumus, policisti ir devuši preventīvas norādes vai mutiski brīdinājuši. Šajās pārbaudēs likumsargi kopumā 65 gadījumos ir devuši preventīvus norādījumus par nepieciešamību lietot mutes un deguna aizsegus.

Arī turpmāk policija veiks šādas pārbaudes, lai uzraudzītu, vai tiek ievērotas Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai noteiktās drošības prasības. 

Jau ziņots, ka no 19.novembra veikalos un citās pakalpojuma sniegšanas vietās obligāti ir jālieto sejas maskas tā, lai tiktu nosegts deguns un mute, pretējā gadījumā, ja tas netiks ievērots, personas var saukt pie atbildības. Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā par mutes un deguna aizsega nelietošanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu desmit līdz 50 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas