Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Senioriem un hronisko slimību pacientiem vakcinācijas centros ieviesīs "brīvo stundu"

Vakcinācijas centros pēc 3.maija, kad vakcinēties pret Covid-19 varēs ikviens iedzīvotājs, tiks ieviesta "brīvā stunda" tieši augstāko riska grupu personu vakcinācijai, žurnālistiem paziņoja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Tādējādi arī pēc visu prioritāro grupu atvēršanas senioriem un hronisko slimību pacientiem būs iespēja vakcīnu saņemt prioritāri. "Brīvā stunda" vakcinācijas centros būs no plkst.9 līdz plkst.10.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šajā sakarā atzīmēja, ka šādu ieceri ieviesīs visos vakcinācijas centros, turklāt senioriem un hronisko slimību pacientiem būs prioritāte vakcinējoties pie ģimenes ārstiem.

Jau ziņots, ka no šodienas pirmajiem 40 222 vietnē manavakcina.lv februārī reģistrētajiem iedzīvotājiem ir iespēja izvēlēties vakcinācijas pret Covid-19 vietu un laiku.

Tuvojoties 3.maijam, kad pēc Ministru kabineta lēmuma vakcinācija pakāpeniski, pamatojoties uz vakcīnu pieejamību, jānodrošina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, priekšrocība vakcinācijas vietu un laika izvēlē tiek nodrošināta tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri kā pirmie pieteicās vietnē manavakcina.lv.

Vakcinācijas vietas un laika izvēle tiek jau no šī brīža nodrošināta tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē manavakcina.lv pieteicās februāra laikā. Kopumā šodien iespēja pašam vietnē manavakcina.lv izvēlēties vakcinācijas laiku tiek atvērta 40 222 iedzīvotājiem no visas Latvijas. Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, jāiet vietnē manavakcina.lv jau esošajā pieteikumā un jāizvēlas jebkura tuvākā vakcinācijas vieta, kurā ir atvērti vakcinācijas laiki. Šo vietu skaits ar laiku palielināsies, solīja Vakcinācijas projektā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas