Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

SIA Forevers vērsīsies tiesā pret PVD un BIOR

Uzņēmums SIA Forevers tuvākajās dienās sagatavos dokumentus iesniegšanai tiesā sakarā ar zirgu gaļas skandālu pret Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu BIOR, norādīja Forevers pārstāvji.

Jau ziņots, ka četros liellopu gaļu saturošos produktu paraugos no 41 izmeklētā Genon laboratorijā Lielbritānijā konstatēta zirgu gaļa, otrdien paziņoja PVD.

Laboratoriski konstatēts, ka Lietuvas uzņēmuma Grimeda ražotās auksti kūpinātās desas Exclusive sastāvā ir 9% zirgu gaļas, Igaunijas uzņēmuma NÖÖ Cepeškungs ražotās pilndūmu desas Parmezāna sastāvā ir 10% zirgu gaļas, Latvijas uzņēmuma Kuršu zeme ražotā konserva Sautēta liellopu gaļa sastāvā konstatēts 15,6% zirgu gaļas, bet uzņēmuma Forevers ražoto kupātu sastāvā - 4% zirgu gaļas.

SIA Forevers norādīja, ka uzņēmums iepriekš akreditētā laboratorijā Hamilton Poland Ltd veicis no valsts institūcijām neatkarīgu pārbaudi. Uzņēmēji sacīja, ka pie paraugu noņemšanas un nosūtīšanas bez uzņēmuma pārstāvjiem piedalījās arī pārstāvis no PVD un pārstāvis no Hamilton Poland Ltd laboratorijas. Visi atkārtotai pārbaudei nosūtītie paraugi uzrādīja, ka SIA Forevers produktos zirgu gaļas nav, uzsvēra uzņēmēji.

"Vēlamies norādīt, ka produktu analīzes, kuras veica SIA Forevers, neļaujot valsts institūcijām, tas ir, BIOR un PVD, iesaistīties to nosūtīšanā aizņēma tikai četras dienas. Kopā ar transportēšanas izmaksām katra analīze maksāja 67 latus.  Atšķirībā no PVD un BIOR veiktajām analīzēm, SIA Forevers veikto analīžu rezultātos ir skaidri norādīts plombu numurs, ko uzlika PVD inspektors. Līdz ar to šajā gadījumā nav šaubu, ka laboratorija pārbauda mūsu uzņēmuma paraugus," teikts Forevers paziņojumā.

Forevers informēja, ka saņemto analīžu rezultātiem, kuru nosūtīšanā bija iesaistīts PVD un BIOR, nosūtītajiem paraugiem nav plombas un šīs analīzes ir veiktas ar neakreditētu metodi. "Turklāt vēršam uzmanību uz to, ka šie analīžu rezultāti neatspoguļo pat gaļas izstrādājuma sastāvdaļu procentuālo daudzumu, bet gan vienas sastāvdaļas attiecību pret citu, kaut arī PVD paziņojumā mājas lapā skaitļi ir norādīti procentos," teikts Forevers paziņojumā.

Uzņēmēji, iepazīstoties ar PVD saņemto analīžu rezultātiem no Anglijas laboratorijas Genon laboratories Ltd, uzskata, ka PVD un BIOR rupji pārkāpis noteikumus analīžu nosūtīšanā un veikšanā. "Tāpat nedrīkst klusēt par to naudas izšķērdēšanu, ko iepriekšminētās institūcijas caur Latvijas Valsts kasi saņem. Tas nav ne gaļas nozares uzņēmēju, ne visas sabiedrības interesēs," teikts Forevers paziņojumā.

"Dziļu neizpratni izsauc Latvijas valsts atbildīgo amatpersonu rīcība, noskatoties un neiejaucoties valsts institūciju klaji pretlikumīgā rīcībā. Var jau būt, ka likumi ir rakstīti tikai priekš uzņēmumiem un iedzīvotājiem, nevis arī valsts institūciju ierēdņiem, tomēr domājam, ka valsts institūciju visatļautība, zinot, ka viņus tāpat neviens nesodīs, iespējams, ir pārkāpusi jebkādas robežas," uzskata uzņēmums SIA Forevers.

Uzņēmums uzskata, ka pret viņiem veikta nomelnošanas kampaņa, jo PVD jau otro reizi paziņojis presē un savā mājas lapā ievietojis informāciju, ka Forevers ražošanā izmantojis zirgu gaļu, lai gan PVD pārbaudēs konstatēts, ka uzņēmuma teritorijā zirgu gaļa nav, kā arī Forevers veiktā 51 parauga analīze norāda, ka produkcijā nav izmantota zirgu gaļa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas