Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Silīcija ieleja - prioritāte, bet ne tūlīt

«Apzinām interesentus» un «esam gatavi apspriest priekšlikumus» - par vienu no Latvijas prioritārās - informācijas tehnoloģiju (IT) - nozares attīstību saka nu jau bijušais ekonomikas ministrs Artis Kampars. Nesagaidot valsts atbalstu un konkrētu viedokli par IT politikas veidošanu, Latvijas Amerikas biznesa asociācijas (LABACA) vadītājs Rihards Gailums pagājušajā nedēļā paziņoja par tās biroja Silīcija ielejā esošajā Plug & Play Tech inkubatorā slēgšanu.

Ekonomikas ministrija (EM) arī pēc ministru nomaiņas joprojām ir gatava apspriest LABACA priekšlikumus par konkrēta sadarbības modeļa izveidi Plug & Play inkubatora ietvaros, norāda EM pārstāve Evita Urpena un vienlaikus uzsver, ka vēl tikai jāapzina Latvijas IT uzņēmumu interese un valsts iespēja sniegt finansiālu atbalstu. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra esot sākusi sarunas ar Latvijas Biznesa inkubatoru operatoriem un Latvijas IT klasteri par iespējamo sadarbību ar Silīcija ielejas inkubatoru. «IT nozare jau 2009. gadā, pieņemot Latvijas ekonomikas atveseļošanas plānu, atzīta par vienu no prioritārajām nozarēm, kurās koncentrēt valsts atbalstu nodokļu stimulu ES struktūrfondu finansējuma un finanšu atbalsta instrumentu veidā,» iepriekš skaidroja A. Kampars.

«Ja valsts vēlēsies ko darīt, mēs, protams, iespēju robežās to atbalstīsim un palīdzēsim,» skaidroja R. Gailums. Viņš norāda, ka asociācijā nav ne pietiekamu līdzekļu, ne citu resursu, lai cīnītos par prioritātes statusa faktisku noteikšanu valstī IT nozarei, taču piebilst, ka interesentu un jauno uzņēmēju, kas jau tagad būtu gatavi pārstāvēt Latviju Silīcija ielejā, pietiek. Trūkst tikai valsts atbalsta, lai lielos plānus sāktu, un dažkārt arī pat tam, lai vispār uz turieni tiktu.

Kamēr valsts lemj par iespējamo tālāko darbību, vēl tikai vasarā ar premjera klātbūtni atvērtais LABACA birojs ir jau slēgts, jo tās biedru naudu izlemts ieguldīt racionālākos mērķos. «Sapratām, ka vairāk reklamējam Latviju un tas nedod pietiekamu labumu ne mums pašiem, ne atbalsta jauno uzņēmumu start-apus,» skaidro LABACA vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas