Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Skrituļslidotājs Kārlis pieveicis 6200 kilometrus un sasniedzis Gibraltāru

Skrituļslidotājs Kārlis Bardelis pēc 60 dienu ilga ceļa no Norvēģijas līdz Spānijai ar apvidus skrituļslidām ir noslidojis 6200 kilometrus un sasniedzis Gibraltāru, vēsta kampaņas Bored of Borders pārstāve Zane Peneze.

Brauciena maršruts veda no Nordkapa Norvēģijā līdz Gibraltāram Spānijā Kārlis ir noslidojis 6200 kilometrus, pieveicot vidēji 100 kilometrus dienā un šķērsojis 11 valstis. Viņa vidējais ātrums brauciena laikā bija aptuveni 17 kilometri stundā, bet maksimālais ātrums nobraucienos no kalna sasniedza gandrīz 70 kilometru stundā. Kārļa ceļš tiks pieteikts arī Ginesa rekordam kā garākais brauciens ar skrituļslidām.

Pēc garā ceļa Kārli Gibraltārā sagaidīja tuvinieki un draugi.

"Sajūtas īpaši neatšķiras no tām, kas bijušas citas ceļojuma dienas," Kārlis izteicies pēc finiša. "Ir tāda lidojums sajūta, ka tu vienkārši planē - kādu dienu augstāk, kādu zemāk, visu laiku tu esi virs zemes un tā sajūta nav mani pametusi visas 60 dienas," viņš turpinājis. 

Vidējais ceļa garums katru dienu bija aptuveni 100 kilometri. Dažreiz ceļa remontu vai pavadošā kempera tehnisko problēmu dēļ gan dienas rezultāts bija tikai pāris desmiti kilometru. Pēdējo nedēļu norma bija 110 kilometri dienā, savukārt pēdējās dienas pirms finiša Kārlis iedzina, veicot 120 un pat 126 kilometrus vienā dienā. Uz grants ceļa Kārļa vidējais ātrums nepārsniedza dažus kilometrus stundā. Savukārt ātruma rekords ir nepilni 70 kilometri stundā, braucot pa nogāzi uz leju. 

Ceļojuma laikā Kārlis divas reizes guva nelielas traumas, paslīdot uz slidena, slapja asfalta Francijā un bremžu defekta dēļ nokrītot kalnainu apvidū Beļģijā. Pēdējās divas brauciena nedēļas Kārļa ceļu apgrūtināja sāpes potītē, kuru viņš pirms diviem gadiem salauza, neveiksmīgi mēģinot uzkāpt sasalušā ūdenskritumā Norvēģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas