Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šlesers norāda, ka publiska tiesa pret viņu oligarhu lietā notika 2011.gadā

Bijušais politiķis Ainārs Šlesers uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības pārstāvju apgalvojumi 2011.gadā par "oligarhu lietā" notikušajiem noziegumiem liecina, ka "principā tiesa" pret viņu bija notikusi publiski jau tolaik.

To Šlesers šodien norādīja "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē.

Viņš atsaucās uz KNAB tā laika vadības pārstāvi Jutu Strīķi, ka viņa 2011.gada maijā esot paudusi viennozīmīgus apgalvojumus par izdarītajiem noziegumiem.

Šlesers šodien sēdē akcentēja, ka nav apstiprinājusies neviena epizode, ko tiesībsargājošās iestādes iesniedza 2011.gadā Saeimā saistībā ar lūgumu veikt kratīšanu politiķa īpašumā. Tāpēc viņš negatīvi novērtēja to, ka šīs lietas virzība arī esot novedusi pie Saeimas atlaišanas.

Deputāts Andrejs Judins (Par!) Šleseram vaicāja par dažādām sarunās minētiem jautājumiem, tajā skaitā par "oligarhu sarunās" izskanējušajiem plāniem lidsabiedrībā airBaltic kopā iegūt 50% akcijas.

Šlesers skaidroja, ka piecu gadu laikā jau ir sniedzis plašus skaidrojumus un tagad dažos vārdos nevarēs sniegt savu pozīciju. Politiķis vēlreiz akcentēja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Ilze Kivleniece kā "Jutas Strīķes labā roka" parakstīja KNAB lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu pret viņu.

Viņš aicināja veikt izmeklēšanu, ja ir pamats uzskatīt, ka toreizējais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks būtu ietekmējis Kivlenieces lēmumu.

Šlesers akcentēja, ka nevēlas ar savām atbildēm iesaistīties nākamo Saeimas vēlēšanu procesā un palīdzēt kādiem politiķiem virzībā uz parlamenta vēlēšanām. Viņš arī norādīja, ka nevēlas celt kāda konkrēta medija popularitāti, kurā publicēta attiecīgā informācija.

Judins šodien Šleseram arī vaicāja par bijušā politiķa lomu saistībā ar rīkojumiem par kādiem konkrētiem sarunās minētiem amatiem. Tāpat Šlesers tieši nekomentēja jautājumu par sarunās minētā reklāmas līguma slēgšanu.

Judins arī vaicāja par bijušā politiķa lomu saistībā ar rīkojumiem par kādiem konkrētiem sarunās minētiem amatiem.

Kā ziņots, parlamentārā izmeklēšanas komisija tika izveidota pēc tam, kad žurnāls Ir jūnijā publiskoja viesnīcā Rīdzene notikušās sarunas, kurās Šlesers, politiķis Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) un citas ietekmīgas amatpersonas kārtojušas biznesa un politikas lietas. Lembergs pats publiski paudis, ka neesot pierādījumu šo sarunu autentiskumam. Komisija plāno novembrī uz sēdi aicināt arī viņu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no 2009.gada līdz 2011.gadam veica šo sarunu noklausīšanos un tās kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Piemēram, saistībā ar vienu no sarunās minētajiem gadījumiem kriminālprocess tika izbeigts pret Šleseru, kurš būdams ieinteresēts, lai Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā tiktu iecelts Andris Ameriks (GKR), 2010.gada oktobra sākumā piedāvājis Lembergam, ka viņš panāks Lembergu interesējoša līguma noslēgšanu starp Rīgas brīvostas pārvaldi un SIA Mediju nams.

Top komentāri

Šofera dēls
Š
Kur jaunietis ( Šlesera dēls ) var nopelnīt 10 miljonus? Latvijā zog vecie komunisti. Kozjols ir vecs komjaunietis.
Umurkumurs
U
Vai viņš uz noklausīšanos bija ieradies ar savu advokātu?
Ventspils muļļ
V
a kad lembe ieradīsies audiencē pie sudrabas jaunkundzes?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas