Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sociālajos tīklos izplatās šaubas par policijas videoreģistratora datiem

Kāds autovadītājs sociālajā tīklā Facebook publicējis video, kas rada šaubas par policijas radara rādījumu precizitāti, jo policija autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrāda automašīnā uzstādītais videoreģistrators. Policija kļūdu noliedz.

Kā redzams video, Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki apturējuši autovadītāju uz Liepājas šosejas, apgalvojot, ka viņa mašīna traukusies ar ātrumu 151 kilometrs stundā, savukārt auto uzstādītais videoreģistrators fiksējis, ka mašīna pārvietojusies vidēji ar ātrumu 93 kilometri stundā.

Video aprakstā autovadītājs norādījis, ka vērsīsies tiesā, jo ir pārliecināts, ka nav tik būtiski pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu. Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz 10 kilometriem stundā ārpus apdzīvotām vietām piemēro brīdinājumu, savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 kilometriem stundā jau uzliek naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Ar šofera ievietoto video piektdienas rītā bija "dalījušies" ap 6000 sociālā tīkla lietotāju.

Valsts policija sociālajos tīklos ir atbildējusi, ka, izvērtējot policijas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās policijas automašīnas fiksēto video materiālu, šobrīd neesot pamata apšaubīt pieņemto lēmumu. Policija atzīmē, ka autovadītājam ir tiesības apstrīdēt policijas lēmumu likumā noteiktajā kārtībā.

Top komentāri

Miza
M
Pilnīgi nekādu uzticamību nerosina policija un tās darbinieki. Vispār dzīves pieredze rāda, ka tur strādāt nokļūst cilvēki, kam patīk demonstrēt savu varu un pārākumu pār citiem, lai kompensētu savus mazvērtības kompleksus. Diemžēl gudru personu viū starpā praktiski nav.
to Trollis JT
t
Protams, ka ātruma režīms un sodi par tā neievērošanu Latvijā ir diezgan stulbi. Vienāds Max atļautais V ir uz sausas, labi pārredzamas šosejas gaišā dienas laikā un uz šaura, līkumaina ceļa ar sliktu segumu naktī un lietū vai pat pie atkalas. Tāpat tās daudzās "apdzīvotās" vietas, kuras sen vairs nav apdzīvotas, bet sodi tādi, it kā kāds ar tādu pašu ātrumu drāztos Rīgas centrā pa Dzirnavu vai Tērbatas ielu. Tomēr attiecībā uz Max V 90 vai 140 km/h nav tik viennozīmīgi. otrajā gadījumā transportlīdzeklim un tajā sēdošajiem piemīt 2,4 reizes lielāka kinētiskā enerģija, kas ir diezgan grūti valdāms un nenovaldīšanas gadījumā sevišķi postošs fenomens.
Trollis JT
T
Lielajā troksnī KĀRTĒJO REIZI pazūt būtiskais - kāds patiesībā ir "drošs" ātrums uz ceļiem . Mana pieredze rāda, ka tas noteikti nav 90 km/h. Ir ļoti daudz vietu un situāciju, kad 140km/h nerada nekādu risku, 100km/h jau nu it ne maz. RISKU RADA HISTĒRISKĀ VĒLME VISU SAKĀRTOT IDEĀLĀ KĀRTĪBĀ. RISKU RADA APZIŅA, KA ESI CILVĒKU MEDNIEKU MĒRĶIS . Nolādēts, ieviesiet taču reiz realitātei atbilstošus ziemas riepu lietošanas termiņus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas