Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šodien plānots sākt pusaudžu vecumā no 16 gadiem vakcināciju pret Covid-19

Šodien plānots sākt pusaudžu vecumā no 16 gadiem vakcināciju pret Covid-19 vispārējā kārtā, aģentūrai LETA pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Potes saņemšanai jaunieši no 16 gadiem varēs pieteikties vietnē "manavakcina.lv" vai, zvanot pa tālruni 8989 vai sazinoties ar vakcinācijas kabinetu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pagājušās nedēļas valdības sēdē skaidroja, ka "manavakcina.lv" var pierakstīties tie jaunieši, kuriem ir iespēja vietnē autentificēties. Taču iespējams zvanīt arī pa tālruni 8989 un arī savam ģimenes ārstam, ja speciālists vakcinēšanas pakalpojumu nodrošina.

Primāri jauniešu no 16 līdz 18 gadiem vakcinēšana tiks nodrošināta masu vakcinēšanas centros, pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja ministrs. Jaunieši tiks potēti ar Pfizer/Biontech vakcīnu.

"No ārstniecības viedokļa cilvēks, kam ir 16 gadu, ir tiesīgs pieņemt lēmumus, kas attiecas uz to, kādi ārstniecības soļi tiek sperti," sacīja politiķis, komentējot jautājumu, ko darīt jaunietim, kurš vēlas saņemt vakcīnu, taču viņa vecāki iestājas pret potēšanos.

Saskaņā ar ministrijas datiem pašlaik lielāko vakcinēšanas aptveri nodrošina ārstniecības iestādes - 52% no visiem vakcinēšanas faktiem. 35% gadījumu potes tiek saņemtas ģimenes ārstu praksēs, bet 13% nodrošina klīniskās universitāšu slimnīcas.

Vakcinācijas projekta nodaļā informēja, ka saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem Latvijā kopumā ir 36 226 jaunieši 16 un 17 gadu vecumā. 

Kā vēstīts, pašlaik, saskaņā ar Latvijas Vakcinācijas rokasgrāmatu un Eiropas Zāļu aģentūras vadlīnijām, Pfizer/BioNTech ir vienīgā Eiropas Savienībā apstiprinātā vakcīna, kuru var lietot personu zem 18 gadiem vakcinācijai. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas