Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Solis tuvāk IKEA veikalam Latvijā

Tikko sākusies publiskā apspriešana par būvniecības ieceri, kas paredz Stopiņu novadā būvēt Zviedrijas mēbeļu mazumtirdzniecības lielveikalu IKEA, liecina informācija Stopiņu novada mājaslapā. Zemes gabals, uz kura plānots celt veikalu, atrodas Stopiņu novadā un robežojas ar divām Rīgas ielām – Juglas ielu un Biķernieku ielu, pirmdien lasāms avīzē Dienas Bizness.

Apmeklētāju galvenā piebraukšana paredzēta no Juglas ielas, izbūvējot tur jaunu pieslēgumu ar regulējamu krustojumu. Veikala jaunbūvei paredzēti trīs virszemes stāvi un viens pazemes stāvs. Veikala apjoms tiek funkcionāli dalīts divās daļās. Ēkas rietumu daļā paredzēta pašapkalpošanās ekspozīcijas halle vienā stāvā un austrumu daļā tirdzniecības zālē divos stāvos.

Veikala būvniecību rosina SIA Verus Praedium. Plašāku informāciju par projektu tā attīstītāji sola sniegt šonedēļ, vēsta Dienas Bizness.

Iepriekš jau vēstīts, ka mēbeļu un mājas preču veikala darbība ietekmēs satiksmi Juglas ielā un tās savienojumos ar diviem rotācijas apļiem – pie Biķernieku ielas un pie Lubānas ielas. Paredzēts, ka attīstītājs par saviem līdzekļiem pārbūvē Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas apli, savukārt Rīgas pašvaldība pārbūvēs Lubānas un Augusta Deglava ielas rotācijas apli, ieguldot vairāk nekā 500 000 eiro.

Infrastruktūras būvniecība jāpabeidz līdz 2018. gada beigām, bet ne vēlāk kā līdz 2019. gada rudenim. Jāmin, ka visās trijās Baltijas valstīs IKEA franšīzes turētājs ir Islandes kompānija Felit. Baltijas valstīs Felit ir atvēris vienu IKEA veikalu Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Top komentāri

MM
M
Baigā ņemšanās ap šito tēmu. Pasūtīta reklāma, vai?
tā ir štruntīga bode
t
Rīgai tas nekāds ieguvums nebūtu.
robertsb
r
Pilnīgs sū@s. Tur nav ko pirkt. Ekonomija uz visu līdz apsurdam, bet ne cenām. Lietuvā Viļņā pustukšs. Trīsreiz biju, principā tikai uz ēdnīcu un blakus esošo Senukai, nopirku darbnīcai galda lampas. Praktiski neviens neko nepērk. Kur peļņa lai apmaksāto to veikalu nezinu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas