Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šonedēļ Rīgā konstatēti 80 pārkāpumi par nenotīrītām ietvēm

Šonedēļ Rīgā noformēti jau aptuveni 80 apskates protokoli, kuros fiksēti pārkāpumi par savlaicīgi nenotīrītām ietvēm, liecina Rīgas izpilddirekciju Administratīvo inspekciju apkopotā informācija, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas domes (RD) pārstāvis Uģis Vidauskis.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs aicina ēku īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību pienācīgai ietvju un ēku jumtu attīrīšanai no sniega un apledojuma.

"Laikā, kad sākusies intensīva snigšana, ir īstais brīdis atcerēties par ietvju un ēku jumtu attīrīšanu no sniega un apledojuma. Nesekošana sava īpašuma stāvoklim ziemas laikā apdraud ne tikai gājēju veselību un ielu malās atstātās automašīnas, bet var arī pašam īpašniekam izmaksāt krietnu summu," atgādina izpilddirektors.

Normatīvajos aktos noteiktais sods par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām tas var sasniegt 1000 latus.

Izpilddirektors arī norāda, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Tikai šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot par pamatu kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas