Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šorīt sals līdz -16 grādiem un daudzviet snieg; arī dienā snigšana turpināsies

Piektdienas rītā daudzviet Latvijā snieg, valsts rietumu un centrālajā daļā vietām snieg stipri, nokrišņi galvenokārt ir īslaicīgi, liecina meteoroloģiskā informācija. Piektdien Latvijas lielākajā daļā dažbrīd snigs, vietām rietumu un centrālajos novados, īpaši galvaspilsētas pusē, snigs stipri, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā plkst.5 bija no -1,6 grādiem Pāvilostā līdz -16,2 grādiem Staļģenē. Nakts vidū arī Stendē termometra stabiņš noslīdēja līdz -16 grādiem, vēlāk tas pakāpās līdz -8 grādiem, bet Skrīveros jau ceturtdienas vakarā bija 17 grādu sals un naktī kļuva par pieciem grādiem siltāks.

Sniega segas biezums novērojumu stacijās no četriem centimetriem Rucavā un pieciem centimetriem Ventspilī līdz 30 centimetriem Dagdā, 31 centimetram Siguldā un 33 centimetriem Ogresgalā un Alūksnē.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, rietumu un ziemeļu vējš, Kurzemes rietumkrastā reģistrētas ziemeļu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Rīgā palaikam snieg, pūš neliels dienvidrietumu vējš un gaidāma ziemeļu vēja iegriešanās. Gaisa temperatūra piecos rītā bija -8 grādi pilsētas centrā un -11..-15 grādi daudzviet Pierīgā.

Dienā starp mākoņiem spīdēs saule, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra -2..-7 grādi, valsts ziemeļaustrumu daļā līdz -10 grādiem.

Rīgā gaidāms sniegs, iespējama stipra snigšana. Pūšot mainīgas intensitātes ziemelim, gaisa temperatūra pakāpsies līdz -5..-6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons un zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1015-1019 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien dienas laikā saskaņā ar LVĢMC datiem bija no -2,5 grādiem Ventspilī līdz -8,4 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.februārī bija +20..+23 grādi daudzviet dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -33 grādi kalnos Norvēģijas dienviddaļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas