Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Spaisa upuru varētu būt vēl vairāk

Latvijā patiesībā varētu būt vairāk letālu gadījumu pēc spaisa jeb legālo narkotiku smēķēšanas nekā oficiāli reģistrēts, piektdien vēsta TV3 ziņas.

Vienīgā zināmā legālo narkotiku upura miršanas apliecībā ierakstītais nāves iemesls ir sirds mazspēja. Tomēr tiesu medicīnas eksperti šobrīd atbilstošas tehnikas trūkuma dēļ nespēj skaidri noteikt, vai konkrēts nāves gadījums saistīts ar jauno narkotisko vielu. Tāpat apgrūtināta ir dažādu analīžu veikšana. Latvijas Narkologu asociācijas priekšsēdētāja Astrīda Stirna uzskata, ka šāda iekārta ātri atmaksātos, jo analīzes dienā jāveic diviem, trim spaisa pīpētājiem. Iekārtas cena ir ap 160 tūkstošiem eiro.

Arī dažos citos gadījumos, kad skaidri nav nosakāms nāves iemesls, tās varētu būt jaunās narkotikas, uzskata Valsts Tiesu medicīnas ekspertīzes centra Tiesu toksikoloģijas laboratorijas vadītājs Dainis Tribis.

Kā ziņots, kopš 8.aprīļa pusnakts Latvijā stājušies spēka jauni grozījumi Krimināllikumā, kas paredz arī reālu brīvības atņemšanu personām, kuras turpina pārdot toksiskos augu maisījumus pagaidu aizlieguma laikā.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis piektdien atzina, ka neviena legālo narkotiku tirdzniecības vieta vairs nedarbojas, bet tirdzniecība pāriet uz dzīvokļiem un ielām. Tikmēr jauno aizliegumu iespaidā spaisa cenas sākušas kāpt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas