Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Spēcīgā salna visvairāk varētu būt ietekmējusi ķiršus un plūmes

Šorīt spēcīgajā salnā Latvijā vairāk varētu būt cietuši ķirši un plūmes, kas pašlaik intensīvi zied, aģentūrai LETA teica Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers.Savukārt būtisku ietekmi uz ābeļu ražu, salna diezin vai atstāja, jo ābeles vēl daudzviet nav sākušas ziedēt. Arī mellenes un dzērvenes vēl nav ziedējušas, līdz ar to, salna tās nebūs apskādējusi.Zilvers gan uzsvēra, ka katrā konkrētā Latvijas vietā situācija var būt atšķirīga. Turklāt pavirši raugoties uz ziedu uzreiz nav iespējams pateikt, vai tas ir cietis vai nē.

Savukārt nopietna cīņa par vīnogulāju glābšanu no postošās salnas izvērsta Kurzemes pusē. Kā aģentūrai LETA uzzināja vīna darītavā Abavas, visu nakti kurināti salmi, lai dūmi pasargātu vīnogulājus. Kalnā, vīnogu dārzā zemākā temperatūra bija mīnus trīs grādi, bet Sabiles centrā, ielejā pat mīnus 5 grādi.

Šī esot bijusi šī pavasara stiprākā salna. Ja neveiktu nepieciešamos pasākumus, varētu zaudēt pat līdz 50% šī gada vīnogu ražas.

Kā skaidroja vīna darītavā, šogad viss plaukst aptuveni divas nedēļas agrāk nekā ierasts, tādēļ jābūt ļoti vērīgiem, lai pasargātu augus no salnām, kas Latvijā mēdz būt visu maiju un retāk pat jūnijā.

Šorīt Latvijā gaisa temperatūra pazeminājusies zem mīnus 4 grādiem - Rucavā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 4,4 grādiem, Stendē līdz mīnus 4,1 grādam, Daugavpilī un Jelgavā līdz mīnus 3,8, Liepājā līdz mīnus 3,3, bet Pāvilostā līdz mīnus 3,1 grādam. Arī daudzviet citur Latvijā bijis neliels sals.

Siltums Latvijā atgriezīsies vien nākamās nedēļas otrajā pusē, kad salnas naktīs vairs nav gaidāmas un dienā termometra stabiņš pārsniegs +20 grādu atzīmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas