Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SPKC atkārtoti aicina visus strādāt attālināti

Ņemot vērā augstos saslimstības ar Covid-19 rādītājus Latvijā, iedzīvotāji tiek aicināti darba pienākumus veikt attālināti, izvairoties no ilgstoša kontakta ar cilvēkiem ārpus savas mājsaimniecības, atkārtoti mudina Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC skaidro, ka bez mājsaimniecībām bieži inficēšanās notiek arī darba vietās.

Tāpat centrā atgādina, ka slimošanas ar Covid-19 laikā slimnieks nedrīkst apmeklēt sabiedriskas vietas, tostarp veikalus. No veikala nepieciešamās preces saslimušajiem jālūdz sagādāt radiniekiem, draugiem vai kaimiņiem.

Arī doties ciemos un uzņemt ciemiņus slimošanas laikā ir nedroši un to darīt nedrīkst. Ja cilvēks ir noteikts kā Covid-19 slimnieka kontaktpersona, jāievēro karantīna, paliekot mājās un ierobežojot kontaktu ar citiem cilvēkiem, norāda SPKC.

SPKC atzīmē, pagājušajā nedēļā ievērojami samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri inficējušies izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 313 Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī konstatēto gadījumu skaits, liecina SPKC apkopotie dati.

Pagājušajā diennaktī arī veikts rekordliels Covid-19 testu apjoms - 7328, un 4,3% gadījumu tie bijuši pozitīvi. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Aizvadītajā diennaktī miruši seši pacienti, kuriem bija apstiprināta inficēšanas ar Covid-19. Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī mirušo pacientu skaits. Trīs mirušie pacienti bijusi vecuma grupās no 60 līdz 80 un vēl trīs - no 80 līdz 90 gadiem. Līdz šim ziņots par 85 personu nāvi, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā ir apstiprināta kopumā 6752 personām, savukārt no Covid-19 līdz izveseļojušās 1444 personas.

Iepriekš augstākais vienā diennaktī atklātais gadījumu skaits bija 29.oktobrī, kad tika konstatēti 284 Covid-19 gadījumi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas