Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SPKC: Pieaug smagi slimo Covid-19 pacientu skaits

Pēdējo trīs nedēļu laikā Latvijā vērojams Covid-19 saslimstības samazinājums, kas pagājušā nedēļa iepretim iepriekšējai nedēļai sasniedzis 26%, tomēr vienlaikus par 7,4% pieaudzis smago pacientu skaits stacionāros, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Šobrīd vienā dienā tiek atklāti vidēji 424 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi. Turklāt pagājušajā nedēļā par 2,1% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 597 testus.

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 56 pacienti dienā, tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 635 pacienti, kamēr iepriekš šis rādītājs bija 660.

Tomēr par 7,4% pieaudzis smago pacientu skaits stacionāros, kas vidēji ir 79 pacienti dienā.

Visās vecuma grupās vērojams saslimstības samazinājums, tomēr vecuma grupā virs 70 gadiem pēdējās divas nedēļas vērojams neliels pieaugums.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents šobrīd ir 0,8, liecinot par 0,08 sarukumu iepretim iepriekšējai nedēļai. Šim rādītājam esot zem viens, tas apliecina slimības izplatības samazināšanos, atzīmē SPKC.

Speciālisti aicina ar piesardzību vērtēt saslimstības samazinājumu.

Šobrīd Latvija saglabā nemainīgi augstu 4. līdz 5.vietu Eiropā.

Ja Eiropas vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 224, tad Latvijā tas ir divas reizes augstāks. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas - 24 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums, ziņo SPKC.

Tāpat SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas