Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sprādzienā Rēzeknē bojātas vairākas automašīnas

Pirmdien plkst.5 Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 101, noticis sprādziens, kurā cietis mikroautobuss, kā arī blakus esošās automašīnas, aģentūrai LETA pastāstīja mājas iedzīvotāja Diāna Selecka.

Viņa zināja teikt, ka sprādziena vietā patlaban strādā policija, kura lūgusi tuvējiem iedzīvotājiem evakuēties. "Ap astoņiem rītā ieradās policisti, kuri palūdza silti saģērbties un atstāt dzīvokļus. Visi mājas iedzīvotāji ir evakuējušies. Cik man zināms, cilvēki sprādzienā nav cietuši," stāstīja Selecka.

Netālu no sprādziena vietas stāvēšanai bijusi novietota arī pašas Seleckas izmantotā automašīna, kura neesot cietusi, bet policija to izmantot šodien nav ļāvusi, jo patlaban notiek procesuālās darbības. 

"Iedzīvotāji apzinīgi izpildīja policijas norādījumus," notikušo atstāstīja Selecka, kura pati tagad evakuējusies uz vasarnīcu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA apstiprināja, ka glābēji šorīt saņēmuši izsaukumu uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē un pēc policijas lūguma tur veic dežūrēšanu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs paskaidroja, ka pēc plkst.4 Valsts policija saņēma zvanu no iedzīvotājiem par eksploziju mājas pagalmā vienā no transportlīdzekļiem, kā rezultātā bojāti vairāki citi transportlīdzekļi, kā arī mājas durvis un siena. 

"Cietušo nav, kā arī iedzīvotāji no mājas tika evakuēti uz laiku, kamēr uz vietas notiek izmeklēšana. Atbildīgie dienesti strādā operatīvi, kriminālprocess tika uzsākts un apstākļi tiek noskaidroti," situāciju raksturoja Paškevičs.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, mikroautobusa eksplozija notika pie piecstāvu dzīvojamās mājas, kuras 50 dzīvokļos ir deklarēti 79 iedzīvotāji. Policija pašvaldībai no rīta lūgusi nodrošināt autobusu, kurā varētu uzturēties no ēkas evakuētie iedzīvotāji. 

"Mēs nodrošinājām autobusu, kuru izmantoja trīs iedzīvotāji, kuri tika nogādāti Rēzeknes 3.vidusskolā, kur skolas direktore viņus uzcienāja ar siltu tēju, kafiju un uzkodām. Patlaban jau viņi visi ir skolu atstājuši," sacīja Pozņakovs. 

Viņš norādīja, ka pašvaldība sekos līdzi notikumu attīstībai un sniegs cilvēkiem palīdzību savu iespēju robežās.

Pozņakovs zināja teikt, ka policija turpina darbu notikuma vietā, ir sākts kriminālprocess. Mikroautobusa eksplozijā ir cietušas blakus esošās automašīnas un bojāta daudzstāvu nama siena, ko patlaban apseko speciālisti. Policija informējusi, ka procesuālo darbību veikšanai tai būs nepieciešamas vēl trīs līdz četras stundas, piebilda Pozņakovs.

pievienota 6. un 7.rindkopa

Top komentāri

neko darīt
n
bez Krievijas mafijas te nekas nenotiek...
Vecsčekists
V
Varbūt kāds vienkārši bija WW2 cīņu vietās savācis spridzekļus un veda tos pārdot talibiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas