Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

SSE Riga absolventi studentu stipendijām saziedojuši gandrīz 80 000 eiro

Lai atbalstītu pirmā kursa studentus no mazturīgām ģimenēm un nodrošinātu viņiem iespēju saņemt stipendiju studiju maksas segšanai, šogad SSE Riga (Stockholm School of Economics in Riga) absolventi ziedojumos savākuši aptuveni 80 tūkstošus eiro, portālu Diena.lv informēja Rīgas Ekonomikas augstskolas pārstāve Gita Grīnberga.

Ziedotā summa sniedz iespēju piešķirt stipendijas 24 Baltijas valstu studentiem - 18 jauniešiem no Latvijas, trīs no Lietuvas un trīs no Igaunijas. SSE Riga absolventi ziedojumus pirmkursnieku stipendijām piešķir jau ceturto gadu, turklāt salīdzinājumā ar pagājušo gadu summa pieaugusi par 30%. Tādējādi SSE Riga absolventi kļuvuši par dāsnākajiem ziedotājiem ne tikai starp Baltijas vai Skandināvijas, bet arī Eiropas prestižākajām biznesa augstskolām, studentiem nodrošinot pasaules līmeņa izglītību neatkarīgi no to finansiālām iespējām.

SSE Riga Absolventu asociācijā šobrīd ir gandrīz 1600 biedru, vidējais absolventu ziedojums šogad mērāms 50 eiro vērtībā. Salīdzinājumam tādās Financial Times 2010. gada prestižāko augstskolu reitingā minētās mācību iestādēs kā HEC Paris un London Business School vidēji katrs absolvents gadā ziedo 6 un 15 eiro.

Starp aktīvākajiem skolas patriotiem un dāsnākajiem ziedotājiem minami tādi skolas absolventi kā Māris Simanovičs, SIA Eko Investors un AS Latvijas zaļais punkts valdes priekšsēdētājs, Andris Lauciņš, Ernst & Young Baltics partneris un padomdevējs Centrālajā un Dienvidaustrumu Eiropas reģionā, Ivo Lūka Indāns, Nordic Food rīkotājdirektors, kā arī Jānis Spoģis, Tele2 komercdirektors.

Vienas stipendijas apmērs ir 3500 eiro vai 1750 eiro, kas attiecīgi sedz viena gada studiju maksu 100% vai 50% apmērā. Stipendijas pirmkursniekiem tiek piešķirtas, pamatojoties uz studentu finansiālajām vajadzībām, akadēmisko potenciālu un motivāciju. Stipendijas ieguvējus noteica SSE Riga absolventi, tiekoties ar visiem potenciālajiem kandidātiem klātienē un intervējot viņus. Starp stipendiju ieguvējiem ir ne vien jaunieši no Rīgas, bet arī no tādām pilsētām kā Daugavpils, Rēzekne, Baldone, Lielvārde un Rauna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas