Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Stabiņai likums neparedz piemērot citu drošības līdzekli

No apcietinājuma atbrīvotajai kukuļņemšanā apsūdzētajai bijušajai Rīgas domes amatpersonai Ārijai Stabiņai likums neparedz piemērot citu drošības līdzekli, aģentūrai LETA skaidroja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Viņa norādīja, ka šajā lietā ir beidzies Kriminālprocesa likumā noteiktais personu tiesību ierobežošanas termiņš, līdz ar to apsūdzētajai nav piemērots neviens drošības līdzeklis.

Pirmstiesas kriminālprocess personas apsūdzībā ir pabeigts, apsūdzētajai izsniegti krimināllietas materiāli un procesa virzītājs gatavo lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, norādīja Majevska.

Jau ziņots, ka ilggadējo Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes vadītāju Stabiņu korupcijas apkarotāji aizturēja 2012. gada rudenī. Viņu turēja aizdomās par ilgstošu kukuļņemšanu apmaiņā pret pašvaldības dzīvokļu rindas ietekmēšanu. Pēc pāris mēnešiem tiesa viņu atbrīvoja apmaiņā pret drošības naudu un, kad pusgadu vēlāk tika pieņemts lēmums Stabiņu apcietināt, viņa izrādījās pazudusi. Valsts policija Stabiņu meklēja piecus gadus, izsludināja arī starptautiskajā meklēšanā, līdz beidzot, pagājušā gada novembrī, viņu aizturēja Ēģiptes varasiestādes un izraidīja uz Latviju, kur Stabiņu apcietināja.

Apcietinājumā Stabiņa pavadīja tikai trīs mēnešus. Pirms dažām nedēļām Rīgas Pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pārskatīja viņai piemēroto drošības līdzekli un iepriekš vairāk nekā piecus gadus bēguļojušo Stabiņu no apcietinājuma atkal atbrīvoja, jo beidzās tiesību ierobežošanas termiņš.

Top komentāri

Skaidrs
S
Mūsu Temīda iebraukusi Stabiņā. Un, tagad ir, galīgi sabuktēta.
Priekš kam viņu atveda atpakaļ?
P
Būtu ļāvuši dzīvot tur un miers
Misters X
M
Humāni likumi atraitnēm un bāreņiem pāri nedarīs, jo pāridarīšana nav paredzēta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas