Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Stacionāros ievietoto Covid-19 slimnieku skaits tuvojas 1200

Stacionāros ievietoto Covid-19 slimnieku skaits tuvojas 1200, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī stacionāros ievietoti 136 Covid-19 slimnieki, tostarp trīs pārvesti. Tādējādi patlaban stacionāros ārstējas 1180 Covid-19 pacienti.

Pirms brīvdienām Veselības ministrijas Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka žurnālistus informēja, ka līdz trešdienas pēcpusdienai Covid-19 pacientiem bija pieejamas 1083 gultasvietas. Vēl 101 gultasvietu bijis iespējams pārprofilēt.

No visiem slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1114 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 66 - ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīts 71 pacients, tostarp trīs pārvesti. Bet kopumā no stacionāriem izrakstīto skaits sasniedzis 3608.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā, veicot 5896 Covid-19 testus, atklāti 568 saslimušie, kā arī saņemta informācija par 12 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Starp mirušajiem pa vienam cilvēkam bijuši 40-45 un 50-55 gadus veci, četri cilvēki - vecumā no 70 līdz 80 gadiem. Tāpat četri mirušie bijuši 80 līdz 90 gadus veci, bet divi vecumā no 90 līdz 95 gadiem.

Pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī bijis 9,6%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Valstī līdz šim ar Covid-19 saslimuši 42 497 cilvēki. Līdz šim Latvijā mirušas 680 ar Covid-19 inficētas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas