Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Stājies spēkā notiesājošs spriedums par vardarbību bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā Ainaži

Pagājušajā gadā stājies spēkā notiesājošs spriedums krimināllietā par vardarbību bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā Ainaži, bet vēl vienā lietā tiesvedība turpinās, noskaidroja aģentūra LETA.

Vidzemes rajona tiesa Alūksnē, apstiprinot starp prokurori un apsūdzēto noslēgto vienošanos, kādu sanitāri atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma panta par vardarbīgu apiešanos ar nepilngadīgo. Tiesa sievietei piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu sešiem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz tikpat ilgu laiku, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Spriedums pērn augustā stājies spēkā. No sprieduma izriet, ka sieviete 2013.gadā būdama sanitāre, kuras darba pienākumos ietilpa apkalpot un uzraudzīt slimnīcas pacientus medicīnas personāla vadībā un novērot slimnieku uzvedību, nolūkā panākt prasību un iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, kādu 18 gadu vecumu nesasniegušu pacienti vienu reizi ar roku tīši parāvusi aiz matiem.

Līdzīgu iemeslu dēļ aiz matiem vienu reizi parauta arī cita 18 gadu vecumu nesasniegusi paciente.

Tāpat pierādīts, ka apsūdzētā jau kā medicīnas māsas palīgs minēto iemeslu dēļ aiz matiem vienu reizi parāvusi kādu 14 gadus vecumu nesasniegušu pacientu. Vēl vienā gadījumā līdzīgi aizskarts cits 14 gadus vecumu nesasniedzis pacients.

Inkriminētie nodarījumi paveikti laikā no 2013. līdz 2018.gadam, taču precīzu laiku izmeklēšanā nav izdevies noskaidrot.

Patlaban citā lietā, kas atrodas Vidzemes rajona tiesā Limbažos, apsūdzēts kāds minētās iestādes darbinieks. Viņam apsūdzība celta par par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo. Šajā lietā cietušas četras personas. Patlaban pērn maijā tiesai nodotā lieta noņemta no izskatīšanas un nav zināms, kad to skatīs, noskaidroja aģentūra LETA.

Prokuratūrā aģentūrai LETA par šīs lietas apsūdzības detaļām komentārus nesniedza.

Jau ziņots, ka sākotnēji abas lietas figurēja vienā kriminālprocesā, taču vēlāk kriminālprocesu sadalīja. Kriminālprocesu sāka 2018.gadā.

Iepriekš tiesībsargs un Veselības inspekcija konstatējusi pārkāpumus šajā slimnīcā. Pārkāpumi bija saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju.

Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsās izmeklēšanas iestādēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas