Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Stendzenieks: Es patlaban īpaši neraujos taisīt politisko reklāmu

Reklāmas aģentūras !Mooz īpašnieks Ēriks Stendzenieks, kurš pirms 10.Saeimas vēlēšanām veidoja apvienības Par labu Latviju (PLL) reklāmas kampaņu, nedomā, ka pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanām varētu veidot kādai partijai reklāmas kampaņu.

Uz jautājumu, vai kādai partijai varētu veidot reklāmu, viņš sacīja: "Drīzāk nē nekā jā." Viņš arī neslēpa, ka joprojām nav saņēmis samaksu par iepriekšējās vēlēšanās paveikto.

Uz jautājumu, vai reklāmas nozarei Saeimas ārkārtas vēlēšanas ir laba ziņa, viņš atbildēja: "Man grūti spriest... Katras vēlēšanas paņem milzīgus nervu, darba, emocionālos resursus. Un kā katram resursam, arī šiem ir nepieciešamība atjaunoties. Kokam ziemā vajadzīgs miera periods. Cilvēkam vajadzīgs miera periods starp vēlēšanām. Gan reklāmistam, gan vēlētājam. Starp pašvaldību un Saeimas vēlēšanām knapi bija gads, un es personīgi jutu, ka ir uz robežas. Es pašlaik īpaši neraujos taisīt politisko reklāmu."

Stendzenieks domā, ka partijām patlaban pirms vēlēšanām nav naudas, tāpēc viņš ir pārliecināts, ka ļoti plaši sevis popularizēšanā tiks izmantots administratīvais resurss.

"Atklāti sakot, es domāju, ka nevienam nav naudas. Neviens šādam pavērsienam nebija gatavs. Es nekādas milzīgas mediju kampaņas neprognozēju. Es drīzāk prognozēju fantastisku, bezizmēra, bezprecedenta administratīvo resursu izmantošanu un kaut kādas intīmas konsultācijas. Taču, ka visa Rīga un Latvija būs nolīmēta zila, zaļa, oranža vai pumpaina, es tā īsti nejūtu. Bet, ja būs, tad papētiet, kādi oligarhi aiz šīm kampaņām stāv. Un Šlesers tas nudien nebūs," viņš teica.

Stendzenieks arī neslēpa, ka viņam par pagājušo reklāmas kampaņu pašlaik apvienība Par labu Latviju ir parādā 60 tūkstošus latu. "Tā ir gandrīz visa summa par pagājušajām vēlēšanām. Tā kā es pieļauju, ka viņi [Šlesers un Šķēle, red.] startēs atsevišķi, neviens nezina, kas ar to apvienību notiks. Līdz ar to pa lielam mēs to naudu arī esam jau norakstījuši," viņš pastāstīja.

Stendzenieks arī domā, ka nemaksāšana saistīta ar vājo startu vēlēšanās. "Droši vien tāpēc, ka jo labāki panākumi vēlēšanās, jo aktīvāki sponsori," pārdomās dalījās reklāmists. Viņš arī nedomā apvienību sūdzēt tiesā: "Es esmu pārāk vecs, man ir pietiekami daudz gadu, lai apvainotos par tādām lietām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas